Delft,
06
juni
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

3D-printen: van hobby tot Joeri’s startup!

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Joeri Verheul

Joeri Verheul 3D printen 1

Joeri Verheul (22) studeert Aeronautical Engineering, en is met J-St3ps zijn eigen 3D-printservice begonnen. Hij heeft nu een betaalde hobby.

Frisse blik op technische mogelijkheden
“Ik zet als young professional voornamelijk stappen om mezelf te laten groeien. Niet alleen als het gaat om ondernemerschap maar ook in het dagelijkse leven. Verantwoordelijkheid nemen in bijvoorbeeld op tijd komen, afspraken nakomen en respectvol met mensen omgaan. Dat valt wat mij betreft ook onder professioneel gedrag. Als ik een deal sluit met klanten, verwachten zij dit ook van mij. Ik breng bij klanten een frisse blik mee op de technische mogelijkheden. Hoewel ik veel kennis heb van hoe het 3D-printen ‘vroeger’ ging, zit ik nu echt op de cutting edge van het 3D-printen. Zo combineer ik ‘oude’ technieken met de nieuwste innovaties. Dat ik daarin een brug kan zijn, vind ik geweldig.”

De meeste klanten komen via-via bij mij
“Ik ben sinds 2019 al bezig met 3D-printen en sinds kort dan ook echt gestart als ondernemer. Ik werk voor bedrijven die bijvoorbeeld onderdelen nodig hebben om hun productieproces te optimaliseren. Denk aan startups die nog geen geld hebben om zelf te investeren in 3D-apparatuur, maar deze innovatieve oplossingen wél nodig hebben. Die zijn bij mij aan het juiste adres."

"Het liefste werk ik in co-creatie mét de bedrijven. Ik denk mee met de klant en ben overtuigd van de kwaliteit van mijn product. Mijn standaard ligt boven verwachting mét die persoonlijke benadering. Zo werk ik nu voornamelijk in Delft en kom ik met de fiets mijn producten zelf afleveren. Ik vind het fijn om het gezicht te zien van een klant waarmee ik werk. Dat spreekt de mensen aan. Ik ben wel actief op Instagram, LinkedIn en YouTube, maar merk toch dat de meeste klanten via-via bij mij terecht komen.”

Mensen inspireren met mijn nieuwste technieken
“Ik hou van dingen maken, maar was nooit zo goed met mijn handen. Waar ik wel goed in was? Online tekenen en 3D-tekenen. En 3D-printen is de snelste manier om van idee naar een tastbaar product te gaan. Het was op mijn lijf geschreven.

In mijn derde studiejaar liep ik stage bij NLR (Netherlands Aerospace Center, red.). Daar heb ik zes maanden lang in een hele professionele 3D-printomgeving gewerkt. Op basis van die kennis borduur ik nu voort en bouw ik uit in een eigen setting. Behalve een product afleveren wil ik ook graag kennis delen. Ik help bedrijven realiseren hoe waardevol 3D-printen kan zijn. Sommige hebben er wel van gehoord, maar denken dat het niet voor hen van toepassing is. Dat tegendeel bewijs ik graag!

Om in contact te komen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, ga ik regelmatig naar beurzen. Zo was ik naar een beurs in Parijs met een klant. Daar was ik als bezoeker. Maar laatst (13/14 mei) stond ik met mijn eigen stand op de Maker Faire in Delft. Met mijn eigen spullen! Dat vond ik spannend maar ook leuk. Ik wil mensen inspireren met mijn nieuwste technieken.“

Joeri Verheul 3D printen 2

Er is altijd een oplossing
“Vanaf februari 2023 doe ik mee met het Start Up Programma van SUCH. Zij geven me vooral het stukje awareness. Ik doe veel dingen waarbij ik niet stil sta of de juiste woorden voor heb. Het uitwerken van mijn businessmodel en verder induiken op het stuk ondernemerschap, zijn écht van toegevoegde waarde."

“De omgeving waarin je leert is heel belangrijk. Het leuke bij SUCH is, je leert allemaal hetzelfde maar iedereen past het geleerde zo aan zodat het bij hun eigen bedrijf past. Dan krijg je de leerstof ook op een andere kant te zien, waardoor je nóg meer leert. Iedereen die meedoet met het programma, wil daar ook echt zijn. Dat geeft een extra motivatie.”

“Ik raad iedereen aan: begin gewoon en ga wat aankloten. Dit is wat ik heb gedaan en het werkt tot nu toe. Neem die stap, het gaat een keer fout maar er is altijd een oplossing als je goed communiceert.”

Wil je ook iets laten 3D printen of nieuwsgierig naar een workshop van Joeri? Neem vooral contact met hem op via Instagram of LinkedIn.

Over SUCH:
Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma van vijf maanden met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start of Groeiprogramma begint? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.