Haarlem,
20
maart
2024
|
08:01
Europe/Amsterdam

40 studenten ondernemen bij Start Up Campus Haarlem

Ondernemen bij SUCH2

De komende vijf maanden werken 40 studenten van zeven verschillende locaties en meer dan negentien verschillende opleidingen aan hun eigen onderneming bij Start Up Campus Haarlem (SUCH).

For the English version, click here

SUCH is onderdeel van Hogeschool Inholland en biedt programma’s aan naast de reguliere studie. De studenten die meedoen kiezen bewust voor investeren in hun eigen ontwikkeling als ondernemer. “Like-minded people dus, met ondernemende energie en vooral veel plezier in het uitwisselen van ervaringen en kennis”, aldus SUCH-communitymanager Jorien Stoop.

Veel studenten worden via hun docent getipt op ons programma. Dat laat zien dat er ook binnen het onderwijs steeds meer aandacht is voor ondernemen én dat de waarde van het extra-curriculaire programma wordt gezien. Deze doorverwijzingen vanuit het onderwijs zijn heel waardevol.

De groep zit vol met gelijkwaardige sparringpartners. Als ik een vraag stel of uitdaging heb, begint direct iedereen mee te denken. Iedereen wil helpen. Elke keer ga ik gemotiveerd en geïnspireerd weer naar huis. Daar heb ik zoveel aan.

Amber Straathof, deelnemer sep '23 - feb '24
Ondernemen bij SUCH3

Naast het Nederlandstalige start- en groeiprogramma biedt SUCH ook een Engelstalig startprogramma aan. Want ook internationale studenten kunnen niet wachten om hun eigen business te starten.

 

 

 

Ik heb het gevoel dat ik grote vooruitgang heb geboekt in mijn leerdoelen voor dit programma, vooral op het gebied van communicatie en netwerken.

Simona, deelnemer sep '23 - feb '24
Ondernemen bij SUCH

“De diversiteit in deelnemers is niet alleen groot maar ook al hun fantastische ideeën lopen uiteen”, zegt Jorien. “Zo werken we komende vijf maanden onder andere aan startups in fashion, food en sport. Een van onze deelnemers heeft zijn product ontwikkeld tijdens zijn Minor Food Challenge Ondernemen en werkt nu bij ons het product uit naar een business. Supergaaf!

De studenten gaan aan de slag met expert trainers in inspirerende workshops, events, peer-coaching en vooral het uitbreiden van hun netwerk.

Ik heb mijn ontbrekende puzzelstukjes gevonden. Ik weet nu wat ik moet doen, wie ik moet bellen en wat ik in mijn ondernemingsplan moet zetten om het te laten slagen.

Derrick Muluya, deelnemer sep '23-feb '24

De komende maanden deelt SUCH verhalen van ondernemende studenten en kun je ons volgen via Instagram  en LinkedIn.

Wil je ook starten of groeien met jouw onderneming? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst voor onze nieuwe ronde in september 2024.