Amsterdam,
10
mei
2021
|
14:09
Europe/Amsterdam

Aandacht voor leefstijlapp WHEELS in Kassa

sjaakvanzuylen

BNNVARA’s consumentenprogramma Kassa besteedde in de zaterdaguitzending aandacht aan de leefstijlapp WHEELS, onder andere ontwikkeld door de Inholland-onderzoekslijn Kracht van Sport. De app helpt rolstoelgebruikers te (blijven) werken aan hun vitaliteit en gezonde leefstijl.

In de uitzending vertelt Sjaak van Zuijlen, vanaf de pilot betrokken bij WHEELS, over zijn beperking en hoe hij de app heeft gebruikt om te revalideren en nog steeds gebruikt om fit te blijven. Daarnaast komt Arjo Wijnhorst van Fonds Gehandicaptensport aan het woord die over Uniek Sporten Thuis vertelt. Onder deze naam wordt de WHEELS-app landelijk geïmplementeerd voor een brede groep mensen met een beperking.

De app is ontwikkeld vanuit het WHeelchair ExercisE and Lifestyle Study (WHEELS) project, met als penvoerder Hogeschool van Amsterdam. WHEELS is een co-creatie van leefstijlprofessionals, rolstoelgebruikers, (docent)onderzoekers en studenten. Samen onderzochten zij aan welke criteria een digitaal leefstijlprogramma moet voldoen om een actieve leefstijl, gezond voedingspatroon en goede balans tussen inspanning en ontspanning te bevorderen. En dat specifiek bij rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Dankzij het leefstijlprogramma kunnen professionals hun (ex)cliënten ook op afstand begeleiden. En voor rolstoelgebruikers zelf is het een hulpmiddel om zelfstandig aan een gezonde leefstijl te werken.

De aflevering is terug te zien via de website, het betreft het eerste item (vanaf ongeveer 4.20 minuten). Meer over WHEELS lees je op de projectpagina van de onderzoekslijn Kracht van Sport.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.