Den Haag,
22
januari
2021
|
11:44
Europe/Amsterdam

Aanvullende coronamaatregelen - Invloed avondklok op onderwijs

2_Online_onderwijs_thuiswerken

Het kabinet heeft definitief besloten dat er een avondklok komt die ingaat op zaterdag 23 januari en duurt tot 10 februari 4.30 uur. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 4.30 uur binnenblijft. Gelukkig zijn toetsen uitgezonderd van de avondklok.  

Met een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een bewijs van het tentamen dat je moet maken, kun je ook ná 21.00 uur naar huis reizen. De eigen verklaring ontvang je van ons na het maken van je tentamen of toets. Het bewijs van het tentamen kun je aantonen via de MijnInholland-app of de bevestigingsmail van je toets of tentamen.  

Studeer thuis 
Wat betreft de bestaande coronamaatregelen geldt dat we jou in ieder geval tot en met 7 februari vrijwel geheel online onderwijs blijven aanbieden. Overdag geldt nog steeds een uitzondering voor gepland praktijkonderwijs en voor geplande fysieke toetsen. De reis die je hiervoor moet maken naar de hogeschool valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan.  

We willen je nogmaals op het hart drukken: studeer thuis. Mocht je écht niet thuis kunnen werken of studeren dan kun je tussen 10.00 en 16.00 uur in de gebouwen terecht. Kom dan alleen. Wat betreft de openingstijden kunnen er uitzonderingen gemaakt worden voor ingeroosterde toetsen en praktijkonderwijs.  

Voor stages gelden de regels voor de sector of branche waar studenten stagelopen. Als de activiteiten in die sector of branche doorgaan, kan de stage ook doorgaan. Mocht het voor jouw stage noodzakelijk zijn om in de avond te reizen, dan is een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een werkgeversverklaring vanuit jouw stage noodzakelijk. 

Maak jij je zorgen? Blijf er niet mee rondlopen!  
Studeren in deze tijd is best een uitdaging. Maak jij je zorgen over studie? Dreig je studievertraging op te lopen door corona of andere omstandigheden? Of heb je hulp nodig om wat voor reden dan ook?  Blijf er niet mee rondlopen en neem contact op met je opleiding, studieloopbaanbegeleider, coach, de decaan of de studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum.  

Blijf volhouden! Pas op jezelf en op elkaar.  

Meer informatie over de coronamaatregelen vind je op Iris via Weten & Regelen.