Diemen,
19
juli
2018
|
12:55
Europe/Amsterdam

Afstudeeronderzoek beloond met een 10

Student Anne Bauer, geboren in Passau (Duitsland), studeerde vorig jaar af met een 10 voor haar bacheloronderzoek bij de opleiding Tourism Management in Diemen. Dit is nog nooit eerder vertoond in het hele bestaan van de toerismeopleiding bij Inholland. De resultaten van haar onderzoek zijn onlangs gepubliceerd door haar opdrachtgever, het International Trade Centre (ITC): ‘Inclusive Tourism Best Practice Approach - The example of Kayah State/Myanmar.’

Anne's onderzoeksopdracht ging over Inclusief Toerisme: “Het is een vernieuwend toerismeconcept, ontwikkeld en toegepast door ITC, het ontwikkelingsbureau van de United Nations en de World Trade Organization. Het streeft ernaar om de toerismesector in de minst ontwikkelde regio’s zoals Kayah State competitiever te maken. Inclusiviteit wordt bereikt door te werken volgens de waardeketen van toerisme: door lokale producenten en Myanmar ‘inbound’ touroperators te integreren, regeringsinstellingen verwant aan toerisme te versterken, maar ook de regio te promoten op internationale markten. De belangrijkste groep die ervan profiteert is de lokale bevolking van Myanmar, waaronder de inwoners van Kayah State, een van de minst ontwikkelde gebieden in het land.”

Anne werd gevraagd om een rapport samen te stellen waarin de toegepaste methodologie van het toerismeconcept, zijn resultaten en ‘learnings’ werden toegelicht en uitgelegd hoe de stakeholders ervan profiteerden. “ITC gebruikt het rapport dat ik heb geschreven om hun project te presenteren aan potentiële toekomstige donorlanden – in het geval van Kayah State was dat Nederland – en om de kennis te delen met andere experts in de toerismesector die deze vernieuwende benadering zouden willen kopiëren.”

 

Anne Bauer, afgestudeerd in Tourism Management
ITC gebruikt het rapport dat ik heb geschreven om hun project te presenteren aan potentiële toekomstige donorlanden
Anne Bauer, afgestudeerd in Tourism Management

Veeleisend afstudeeronderzoek
“Waarom ik ervoor koos om in Diemen te gaan studeren? Ik wilde een opleiding in het Engels volgen, en kwam tijdens mijn reizen Nederlandse mensen tegen die mij vertelden dat ik in Nederland een complete bacheloropleiding in het Engels kon doen. Het curriculum en de stad Amsterdam spraken mij aan. Ik heb tijdens mijn opleiding ook een exchange semester in Mexico gedaan en een stage in Jeruzalem.”

Vanwege de zeer ambitieuze en complexe strekking van het onderzoek dat Anne uitvoerde in Nederland, Zwitserland en tijdens een verblijf van zes weken in Myanmar, besloten Annes docenten om haar afstudeerscriptie te waarderen met een 10. Dat is nog nooit eerder vertoond in het bestaan van de opleiding Tourism Management van Inholland. Anne kreeg dit uitzonderlijk hoge cijfer om haar te belonen voor haar buitengewone prestaties als student Tourism Management. Verder heeft ze afgelopen jaar de gewilde beurs van het VSBfonds in ontvangst mogen nemen, om haar in staat te stellen een masteropleiding te volgen na haar bachelor.

Blik op de toekomst: Conflict Management
In Jeruzalem liep Anne stage bij MEJDI Tours – een touroperator opgericht door een Joodse en een Palestijnse man, die reizen naar Israël/Palestina organiseert ten behoeve van vredesopbouw. Anne beschouwde de ervaring die ze opdeed toen ze daar werkte als zeer betekenisvol en raakte daardoor geïnspireerd om naar Israël terug te keren na haar afstuderen. Ze volgt er nu een masteropleiding Conflict Resolution and Mediation. “Ik ben net begonnen met het schrijven van mijn afstudeerscriptie over de invloed van overheidsbeleid op voortplantingsrechten in Rwanda. Ik denk dat dit belangrijk is omdat vrouwen overal ter wereld controle zouden moeten hebben over hun eigen lichaam. Hierna wil ik als onderzoeker blijven werken en hoop ik mijn PhD te doen nadat ik mijn masteropleiding heb afgerond.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Student communicatie
23
July
2018
Wow, super goed! Gefeliciteerd, welverdiend zo te lezen. :)
Melle Has
20
July
2018
Anne Bauer, gefeliciteerd en wat een geweldig resultaat!