Alkmaar,
11
november
2019
|
14:46
Europe/Amsterdam

Alkmaarse studenten in het nieuws met oplossing tegen zwerfafval

download
Wethouder Marcel van Zon onthult het eerste GumVote-bord in bijzijn van de studenten en straatmuzikant Bertje Doperwtje

Met de GumVote hebben studenten Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar een nieuw middel gevonden in de strijd tegen kauwgum en sigarettenpeuken op straat. De 'originele vorm van recycling' is vorige week met open armen ontvangen door de gemeente Alkmaar, zo is ook te zien in items van NH Nieuws en EditieNL.

De vierdejaarsstudenten Joël Harrewijn, Sander Bakker, Mart Valkering en Max Jonker bedachten het 'stembord' in het kader van hun afstudeeropdracht.  "Door mensen een vraag te stellen en ze 'ja/nee' te laten zeggen met hun kauwgom, zorg je er dus voor dat die kauwgom niet op de grond terechtkomt. Die kauwgom willen we uiteindelijk laten recyclen tot nieuwe producten", aldus Sander in het artikel van NH Nieuws.

De GumVote-borden (zie afbeelding) hangen voor een proef van drie maanden in de Alkmaarse binnenstad. Ook hangt er één op de toegangsbrug naar Inholland Alkmaar die met de stelling ‘Ik ben voor een rookvrije brug’ en de toevoeging ‘Gooi je sigaret in een koker en stem!’. Laatsgenoemde bord sluit ook aan bij het streven naar een rookvrij schoolterrein van de hogeschool. 

Bekijk de nieuwsitems op EditieNL en NH Nieuws.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.