Amsterdam,
29
maart
2019
|
15:25
Europe/Amsterdam

All aboard voor Pride Amsterdam 2019!

shutterstock_310469141 (1)

Samen met de HvA (Hogeschool van Amsterdam), de UvA (Universiteit van Amsterdam) en de VU (Vrije Universiteit) vaart Inholland dit jaar mee met de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019. Meevaren? Vul onderaan het formulier in. Let op: er is beperkt plek op de boot!

Het hoger onderwijs is de drijvende kracht achter ontwikkeling, vernieuwing en tal van essentiële beroepen en diensten. We zetten kennis in als middel tegen onwetendheid, vooroordelen en onbegrip. We delen niet alleen kennis, maar ook waarden, zoals gelijkwaardigheid van LHBTI’ers in de samenleving. We willen aan voormalige, huidige en toekomstige studenten en medewerkers laten zien dat iedereen welkom is bij Inholland en dat je mag zijn wie je wilt zijn.

Stonewall Riots
Elk jaar staat de Pride in het teken van een thema. Dit jaar is dat Remember the past, create the future. We herdenken de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBTI-beweging. Een jaar na de rellen, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. Meer over de Stonewall Riots zie je hieronder.

Er is beperkt plek op de boot. Bij meer aanmeldingen dan plekken wordt gekeken naar motivatie én vindt er een lip sync for the Pride plaats. Daar hoor je later meer over. Wat een lip sync is zie je hieronder.

Alle overige collega’s zijn natuurlijk van harte welkom om op 3 augustus onze gezamenlijke Prideboot aan te moedigen vanaf de Prinsengracht en samen een feestje te bouwen! Informatie en afstemming voor de fans van onze boot wordt later bekendgemaakt.

Op dinsdag 16 april om 12:00 uur is er in Diemen een kick-off lunchbijeenkomst waar ook onze collegevoorzitter Jet de Ranitz bij zal aansluiten. Je maakt dan kennis met alle deelnemers van Inholland en ontvangt belangrijke informatie over de laatste stand van zaken. In juni volgt een feestelijke kennismakingsborrel in Amsterdam met de deelnemers van de HvA, UvA en de VU.

Samen met de collega’s en studenten van de HvA, UvA en de VU gaan we onze deelname een succes maken. Zo gaan we in ieder geval samen een act doen. De NOS gaat de Pride dit jaar voor het eerst live uitzenden op televisie, dus informeer al je vrienden, vriendinnen, moeder, ooms, tantes en oma over jouw aanstaande five minutes of fame!

All aboard, wave your Rainbow flag and show your Pride!

Peter Scheffer, coördinator Inholland Pride 2019

Aanmelden