04
april
2024
|
07:29
Europe/Amsterdam

Angela Khubsing genomineerd voor Ad Talent Award 2024

Angela Khubsing

Angela Khubsing, ze behaalde vorig jaar haar diploma van de Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening van Hogeschool Inholland Den Haag, is genomineerd voor de Ad Talent Award 2024. Daarmee worden jaarlijks twee Associate degree-talenten verkozen tot landelijke Ad-Ambassadeur. De uitreiking vindt plaats tijdens de Landelijke Ad-dag 2024 op 19 april bij Rotterdam Academy in Rotterdam. Elke hogeschool, aangesloten bij het Overlegplatform Associate degrees mocht één Ad Talent nomineren.

Na 25 jaar bij KLM gewerkt te hebben als stewardess, besefte Angela Khubsing (49) uit Spaarnwoude dat ze niet haar hele leven wilde vliegen. Ze besloot een opleiding te volgen om haar horizon te verbreden. “Wel vond ik vier jaar hbo te heftig. Kon ik nog wel studeren, had ik het nog in me? Bovendien zou dat betekenen dat ik vier jaar lang keihard zou moeten studeren en mijn vliegleven op een laag pitje zou moeten zetten. Was ik daar wel klaar voor?”, zegt ze.

Na beroeps- en studietesten kwam ze terecht bij de Ad SFD, waar ze begon in coronatijd. “In het begin had ik geen idee wat ik met mijn diploma wilde gaan doen, maar ik begon de opleiding steeds leuker te vinden en kreeg een beter beeld van het beroepenveld. Naast de financiële vakken vond ik de rechtenvakken ook fantastisch. Na twee jaar had ik de smaak te pakken en wilde ik door voor mijn bachelor, stoppen met vliegen en een carrièreswitch maken. Ik ben inmiddels begonnen met de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening, in januari begin ik als bewindvoerder en in juni hang ik mijn uniform aan de wilgen.”

‘Lef bij Angela hoog in het vaandel’
Haar opleiding laat in de nominatie weten dat Angela “heeft laten zien dat ze de keuze heeft durven maken voor een nieuw carrièrepad en daarbij bij uitstek een voorbeeld is van een leven lang ontwikkelen. Dit is het lef dat Inholland hoog in het vaandel heeft staan. Angela toont sociale en maatschappelijke betrokkenheid door de keuze voor haar studie en de projecten daarbinnen.”

Tijdens haar studie heeft ze onder meer meegebouwd, in samenwerking met de gemeente Den Haag, aan de budgetteringsapp Saldobaas en bijgedragen aan de doorontwikkeling van het lesprogramma van de bijbehorende budgetteringslessen Saldobaas. Ze liep stage bij Rechtswinkel 070, waar ze zich onder andere inzette voor het Financieel Slim Studeren spreekuur. Met de start van de Ad Sociaal Financiële Dienstverlening op de locatie Amsterdam (OZW-gebouw) in 2022 is Angela in samenwerking met het Student Succes Centrum gestart met het promoten van het Financieel Slim Studeren spreekuur voor beide locaties van Inholland.

Angela zette zich ook in voor Stichting Bij Betje om bewoners uit  Moerwijk te helpen, een wijk met veel armoede, eenzaamheid en slechte woningen. “Angela heeft veel mensen goed geholpen met de hulpvragen die ze hadden en ze wordt bij ons nog steeds gemist. Zowel door het team als door de bezoekers. Angela is een doorzetter en heeft een groot inlevingsvermogen. Ze is oplossingsgericht, meedenkend, sympathiek, getalenteerd, kortom een topper die haar voetsporen heeft achtergelaten bij een ieder van ons”, aldus Ashana Pal, coördinator/projectmanager van de Stichting Bij Betje, op de website van het platform.

download
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.