Amsterdam,
02
juli
2019
|
15:51
Europe/Amsterdam

Bedrijfsleven schenkt nieuwe onderzoeksapparatuur aan lab

De laminar flow unit van Interflow

In het Amsterdamse laboratorium van de opleidingen Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek en Biotechnologie staat een nieuwe laminar flow unit. Hiermee doen studenten praktijkervaring op door het uitvoeren van onderzoek. Dit microbiologisch veiligheidskabinet biedt bescherming aan zowel onderzoeker als product. De gebruikers zijn heel positief over deze aanwinst voor hun lab, een schenking van Interflow.

Het veiligheidskabinet is niet geheel nieuw. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis bleek er een boventallig te zijn. Interflow wilde dit duurzaam oplossen door de laminar flow unit aan te bieden aan het onderwijs en maakte de unit vervolgens gebruiksklaar voor Inholland. Interflow is een bedrijf dat persoons- en productbescherming biedt op basis van luchtbeheersing. Naast laminar flow units realiseert het ook cleanrooms en operatiekamers.

Matthieu Klaphake, docent en teamleider Life Science & Chemistry
Dit onderzoek kan niet plaatsvinden zonder samenwerking met de overheid en verschillende ondernemingen. Om die reden zijn wij zeer blij dat Interflow dit microbiologische veiligheidskabinet beschikbaar stelt voor het onderwijs
Matthieu Klaphake, docent en teamleider Life Science & Chemistry

Verbinding met het werkveld
De schenking van Interflow is een mooi voorbeeld van hoe bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om onderzoek mogelijk te maken. Onze onderzoekers doen samen met onze studenten onderzoek naar weefsels, de antibiotische werking van kruiden, analyse van inhoudsstoffen, en virusonderzoek bij bijen. 

"Dit onderzoek kan niet plaatsvinden zonder samenwerking met de overheid en verschillende ondernemingen. Om die reden zijn wij zeer blij dat Interflow dit microbiologische veiligheidskabinet beschikbaar stelt voor het onderwijs”, zegt Matthieu Klaphake, docent en teamleider Life Science & Chemistry. De laminar flow unit staat in het laboratorium op het Amsterdam Science Park. Onderzoekers zijn al aan de slag gegaan met het microbiologische veiligheidskabinet. Hun eerste reacties zijn heel positief; ze zijn vooral te spreken over het lage geluidsniveau.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Vincent Hentzepeter
04
September
2019
Mooi initiatief ; we gaan het publiceren in LABinsights 6 met een fotootje. Het blad is digitaal in te zien vanaf 20 september op www.labinsights.nl