
Hoe ontstaan ziektes? Hoe maak je vaccins? Kun je onderzoeken waarom en hoe we ouder worden? Houden deze vragen jou bezig?
Valt het jou ook op? Langzaam maar zeker rekenen we af met allerlei ziekten. Waar we vroeger bijvoorbeeld het k-woord niet eens durfden te noemen, kleden we haar nu laagje voor laagje uit. Eerst nog eerbiedig en geduldig. Met microscopische precisie ontrafelen we fouten in het DNA. Puur en alleen om de woekeringen te begrijpen. En valt het kwartje? Dan zetten we keihard in op genezing. Zo proberen we meerdere ziekten met al onze microbiologische, biochemische en genetische kennis te bestrijden. Sluit jij je aan bij het winnende team van analisten? Door rake medische diagnoses of scherpe bioresearch? Kies voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en doe morgen wat je gisteren niet kon.
Studenten en docenten vertellen hoe de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is opgebouwd.
Mabel Vos, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, liep in het derde jaar stage bij het departement Gezondheidszorg Paard van de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en deed mee aan een project om IVF bij paarden te optimaliseren. Dit omdat deze methode nog niet zo succesvol is als bij andere diersoorten terwijl het van zeer groot nut kan zijn bij infertiliteit en het behoud van het genetisch potentiaal. Met haar posterpresentatie won Mabel de DAS Publieksprijs.