Den Haag,
02
juni
2021
|
12:00
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen: jouw onderwijs vanaf september

16_locatie_Den_Haag_stad_vestiging

Nu dit bijzondere studiejaar richting het einde loopt, vertellen we je graag hoe het onderwijs er vanaf september uit gaat zien.

Basisscenario vanaf september: loslaten 1,5 meter
Net als andere hogescholen en universiteiten in Nederland volgen wij de scenario’s voor het fysieke onderwijs vanaf september, zoals opgesteld door het ministerie van Onderwijs. Daarbij gaan we uit van het zogenaamde basisscenario: dit betekent dat je straks voor onderwijsactiviteiten weer iedere dag naar school kunt en in de gebouwen geen 1,5 meter afstand meer hoeft te houden. Vooralsnog is het dragen van een mondkapje verplicht bij ‘verplaatsingen’ buiten de collegezalen en lesruimtes. 

Fysiek én online onderwijs
Het afgelopen jaar heeft ons ook geleerd dat er met online onderwijs veel mogelijk is. Niet alles hoeft fysiek in onze gebouwen plaats te vinden. We kijken nu dan ook heel goed; welke lessen volg je straks op school en wat kan digitaal blijven. Bij alles staat voorop dat we elkaar blijven ontmoeten en jou goed onderwijs kunnen geven.

Fallback-scenario
We gaan uit van het positieve, maar bij mogelijke nieuwe, lokale uitbraken van het coronavirus of stijgende besmettingscijfers volgen we een ‘fallback-scenario’. Op dat moment kan het zijn dat we weer helemaal of deels terugkeren naar online onderwijs.

Tot de zomer: stay safe!
Ondertussen blijft het belangrijk dat je tot de zomerperiode zo veilig mogelijk fysiek onderwijs kunt volgen. Er is nog een kleine versoepeling; je kunt weer gebruik maken van de individuele studieplekken op onze locaties. De bekende regels blijven gelden.

Het is geen verplichting, maar we stellen het wel zeer op prijs om voorafgaand aan je bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest te doen.

Heb je nog vragen of behoefte aan een luisterend oor? Ga naar Weten & Regelen op Iris of zoek contact met je medestudenten, opleiding, studieloopbaanbegeleider, coach, decaan of de studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum. Ook als je anoniem in gesprek wilt met een studentbuddy kan dat via de chat op het digitale platform Frisse Gedachtes.