26
juni
2023
|
13:58
Europe/Amsterdam

Creative Business on Tour aflevering 4; studentenwelzijn in Rotterdam

Buddies, communities en de relatie tussen studentenwelzijn en studiesucces

In deze laatste aflevering van CRB on Tour zijn we in Rotterdam. Daar laten we je zien hoe we samen met onze studenten werken aan een prettige en stimulerende onderwijsomgeving. We ontmoeten studentbuddies, maken mee hoe het Studie Succes Centrum bijdraagt aan een divers en inclusief studieklimaat en horen op welke manier het studiewelzijn ook het studiesucces positief kan beinvloeden.

Press here for English.

Benieuwd wat er allemaal gebeurt binnen ons domein?  In vier nieuwe afleveringen van Creative Business on Tour nemen collega’s en studenten je mee op een tour door ons domein. Sommige plekken en initiatieven ken je wellicht, andere zullen compleet nieuw voor je zijn. Hopelijk geeft deze videoreeks je overzicht en informatie maar bovenal: inspiratie!

In deze vierde en laatste aflevering zoomen we uit en kijken we vanuit het Inholland-perspectief naar studentenwelzijn. Op bezoek in Rotterdam laten we je kennismaken met de studentbuddies van het Studie Succes Centrum, met een van de communities die de hogeschool inmiddels rijk is en met onderzoekers van het lectoraat Studiesucces.

Ontmoet Teun Kwakernaak (SSC-buddy en student Creative Business), Melissa van de Laar (alumna Tourism Management en coördinator SSC Rotterdam), Lisa Klinkenberg (onderzoeker lectoraat Studiesucces), Dioröna Spaans (oprichtster CAMBES community), Jinke Boersma (studiecoach Plus opleiding Leisure & Events Management Diemen) en Jiska de With (SSC-buddy- en student Social Work). 

Meer informatie over de Studie Succes Centra bij Inholland vind je hier.  Wil je meer weten over het lectoraat Studiesucces? Klik dan hier

Alle afleveringen terugkijken?

Aflevering 1: bekijk de aflevering flexibel onderwijs 
Aflevering 2: bekijk de aflevering living labs 
Aflevering 3: ondersteunende processen en studentenparticipatie 
Aflevering 4: studenten welzijn

Dit is de laatste aflevering van Creative Business on Tour. We hopen je niet alleen te hebben geïnformeerd maar vooral ook te hebben geïnspireerd! We wensen je veel succes met de laatste weken van het studiejaar. En voor daarna: een hele mooie zomer!