22
januari
2024
|
09:46
Europe/Amsterdam

De Inholland pabo: ontwikkeldag 5

Vervolg datapunten & blearning waves

De Inholland pabo ontwikkeldag 5 3

Den Haag afgelopen donderdag, tijdens de vijfde ontwikkeldag buigen de ontwerpteams van de Inholland pabo zich opnieuw over de datapuntenmix en de blended learning waves van de onderwijseenheden van fase 1 en 2. 

In deze volgende bewerkingsslag, namen de ontwerpteams de feedback mee die is opgehaald tijdens de feedronde. Ook werd het aantal datapunten drastisch teruggebracht. Omdat we eerder constateerden dat het nog niet zo makkelijk is het nieuwe onderwijs in een hybride leeromgeving te ontwerpen, verzorgde onze emeritus lector TLT Jos Fransen een mini-college over activerende didactiek in de 3 leeromgevingen. Aan het einde van de dag werden de waves van de verschillende OE’s per leerroute (zelfgestuurd, gemengd en voorgestructureerd) achter elkaar gelegd. Dat maakte de student journey meer inzichtelijk.

Volgende stap afronden waves 
We zijn over de helft van de ontwikkeldagen! Nog 5 te gaan tot mei. Ook de volgende ontwikkeldag (8 februari in Dordrecht) werken de ontwerpteams nog aan de blended waves en bereiden ze het verzamelen en ontwikkelen van de daarvoor benodigde lesmaterialen voor. Na deze zesde dag gaan curriculum- en procesteam de definitieve versies van alle waves opmaken en publiceren zodat deze vanaf 1 maart voor iedereen beschikbaar zijn. 

Praktijk, studenten en onderzoek
Wist je trouwens dat:

  • in elk team praktijkcollega’s en studenten meedraaien? Hun bijdragen worden ervaren als zeer waardevol. Niet alleen samen opleiden, maar ook samen ontwerpen loont!
  •  het lectoraat Studiesucces (weer) bij de ontwikkeldag aanwezig was om onderzoek te doen naar 
    studentparticipatie bij curriculumontwerp en naar het bevorderen van zelfregie bij studenten.