Den Haag,
07
september
2018
|
10:02
Europe/Amsterdam

Désiree Oudenaarden wint de Wij Inholland award 2018

Student Dier-en Veehouderij Désiree Oudenaarden is met haar project Apro de winnaar geworden van de Wij Inholland award 2018 voor het beste studentenproject. Met het onderwerp 3D-scannen en printen in de diergeneeskunde kreeg ze de meeste stemmen (47%) van het publiek. Juryvoorzitter Marcel Nollen: “Desiree is iemand die het verschil kan maken in de diergeneeskunde. Wij hopen dat ze doorzet, want de mogelijkheden zijn onbeperkt.”

De spanning was vooraf groot bij Désiree. “Ik ben best zenuwachtig, maar vooral trots dat ik de finale heb gehaald. Nu wil ik winnen ook!” Het hondje van Desiree stond centraal. Naast haar aanwezigheid in de zaal, was de hond ook te zien in de promotievideo. Désiree: “Mijn hond heeft een open gehemelte en is daarom geopereerd. De operatie is geslaagd, maar het herstel na de operatie is fout gegaan, omdat er weefsel is afgescheurd. Toen ontstond bij mij het idee om het gehemelte in te scannen, een stuk weefsel te printen en te plaatsen in de mond van mijn hondje.” De jury bewondert Desiree om haar enorme motivatie om tot een resultaat te komen. "Ze is een doorzetter en visionair. Het is een interessante crossover van de opleiding dier-en veehouderij met het innovatielab bij Inholland Delft."

The Helia
De andere finalisten waren The Helia en Pulplab. The Helia is een systeem dat elke parasol of tent kan omtoveren tot energiestation met behulp van zonnepanelen. "Ik doe dit om mensen bij elkaar te brengen", zegt student Social Work (SPH) Joshua Vasilda én de bedenker/ontwikkelaar van The Helia. De jury was onder de indruk van het streven van Joshua om mensen bij elkaar te brengen. "De sociale factor aan dit project is aantrekkelijk." Ook vindt de jury het zeer interessant dat Joshua ervaringen uit zijn studie gebruikt om de vaardigheden in een team samen te brengen en te versterken. Het is een crossover van techniek en sociale vaardigheden.

Pulplab
Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, studenten Food, Commerce & Technology aan Inholland Delft, hebben een duurzame oplossing bedacht om van reststromen, zoals fruitpulp, voedzame granola te maken. De jury vindt het geniaal om gebruik te maken van een wegwerpproduct. "Het past perfect in de profilerende thema’s van Hogeschool Inholland. Pulplab slaat een brug met verschillende mogelijkheden."

Jurylid Sieb Kroeske: “Deze editie van de Wij Inholland award heeft weer interessante en innovatieve projecten opgeleverd. Ik ben er trots op dat deze Inholland-studenten voorlopen en stappen durven te ondernemen om het project een succes te maken.

Wij Inholland
Wij Inholland biedt een mogelijkheid aan studenten om hun project onder de aandacht te brengen. Als student krijg je een podium waarop je je met een innovatief project kunt onderscheiden van de standaard. Het is essentieel dat een project innovatief is op één van de thema’s gezond, duurzaam of creatief. Andere criteria zijn dat het project multidisciplinair is, een toegevoegde waarde heeft voor de regio en dat er wordt samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om hun project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Joris Lycklama
16
March
2019
Gefeliciteerd!

Wij van NFC-Connext hopen dit jaar met de prijs er vandoor te gaan!