Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

In Nederland zijn er meer koeien, varkens en kippen dan er mensen wonen. Hoe gaan we om met de relatie tussen mens en dier? En hoe zorgen we voor een gezonde veehouderij? 

Hoe modern onze maatschappij ook is, dieren spelen daarin nog steeds een sleutelrol. Denk alleen al aan de veehouderij. In Nederland zijn er meer koeien, varkens en kippen dan er mensen wonen. Om van alle dieren in de natuur en recreatiegebieden nog maar te zwijgen. Hoe gaan we om met de relatie tussen mens en dier? Welk effect heeft de veehouderij op het milieu? Hoe zorgen we met gezonde dieren voor een gezonde bedrijfsvoering in de veehouderij? Heb jij oog voor het dier en de functie die het heeft in ons dagelijks leven? Dan is Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) een interessante opleiding voor jou.

Lees meer over de opleiding Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Delft
taal
Nederlands

Online Open Avond 9 december

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Dier-veehouderij1903px.jpg

Wat je moet weten over Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij)

  1. De praktijk staat centraal: met stages en praktijkprojecten doe je veel ervaring op, vooral bij bedrijven en organisaties in en rond de Randstad. 
  2. De opleiding Dier in de duurzame samenleving is er één van handen uit de mouwen. Vandaar dat je al het eerste jaar korte snuffelstages loopt en op verschillende excursies gaat. 
  3. Laat het vakgebeid je nog niet los en wil je je kennis verdiepen? Dan kun je na je diploma een master doen. Bijvoorbeeld Dierwetenschappen aan Wageningen University.
  4. Dier in de duurzame samenleving biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt. 
  5. Deze opleiding kun je volgen op de 'groene' locatie in Delft.
  6. Studeren maken we voor iedereen toegankelijk. Inholland biedt jou ondersteuning, als je die nodig hebt om je talent te ontplooien. 
DV - Smart Dairy farming.jpg

Trots op

SmartDairyFarming

Je associeert een veehouderij misschien niet snel met hightech apparatuur, maar ook boeren gaan met hun tijd mee. Met nieuwe technieken houden ze de gezondheid en productie van hun melkveestapel in de gaten. Alleen is niet iedereen op de hoogte van deze moderne snufjes. De projectgroep Leermodule SmartDairyFarming wil toekomstige veehouders deze kennis bijbrengen, die mensen én dieren ten goede komt.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!