Haarlem,
26
januari
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

‘Die ondernemende mindset brengt mij mooie dingen’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Dylan Remeeus

Dylan Remeeus

Dylan Remeeus (20) tweedejaarsstudent Creative Business in Rotterdam is dj en producer onder de naam Danley. Al sinds zijn twaalfde wilde hij als artiest kunnen optreden en muziek maken.  Start Up Campus Haarlem sprak met hem over zijn ambities.

Click here for the English version.

Putting myself out there 
“Ik ben ondernemend en sociaal. Ik hou van gezelligheid en ik vind het leuk om een praatje te maken. Het ondernemende in mij moest ik wel echt leren. Het is toch spannend. In mijn eerste studiejaar moest ik een stage zoeken en dacht ik: ‘fuck it. Ik mail gewoon en kijk wat eruit komt’. Die ondernemende mindset brengt mij mooie dingen. Putting myself out there is veranderd in een kracht, in plaats van een angst.” 

Meer doen en minder denken 
“Samenwerken met verschillende achtergronden vind ik leuk. In mijn vriendengroep zie je ook die diversiteit terug. We hebben allemaal andere talenten. Zo weet ik iets van marketing en leer ik veel vanuit mijn eigen bedrijf. Maar ook in een groep ben ik iemand die graag de vrede houdt. Ik zou wel iets assertiever mogen zijn. Dat merk je ook in klantcontact. Daarin mag ik soms wel wat meer voor mijn prijs gaan staan. ‘Dit ben ik nou eenmaal waard!’ "

"Bij ondernemen komen ook vaak onzekerheden kijken. Je wilt alles graag in een keer goed doen. Maar ondernemen blijft gewoon een kwestie van meer doen en minder denken, en van nature ben ik meer de denker. Mijn zusje is het tegenovergestelde, daar haal ik inspiratie uit.” 

Fascinerend uitgaansleven 
“Ik ben gestart als dj en producer onder de naam Danley. Het is een merk dat ik wil opbouwen als artiest die eigen house en tech house-muziek uitbrengt, mashups en remixes maakt en online mixtapes plaatst. En ik treed natuurlijk ook op als artiest. Deze post ik bijvoorbeeld op mijn eigen YouTube- en Soundcloud-kanaal."

“Het uitgaansleven is zo fascinerend. Het heeft denk ik met de cultuur te maken. De housescene is een hele mooie scene, dat vond ik vroeger al. Al sinds mijn twaalfde zeg ik dat ik dj wil worden. Mijn ouders hebben mij hierin altijd gesteund. Ze hebben mij vaak getaxied naar gigs en meestal hielpen ze dan ook nog met op- en afbouwen van mijn techniek. Daar heb ik heel veel geluk mee gehad en ik ben ze dan ook heel erg dankbaar.”

Dylan Remeeus 2

Draaien in Cherso 
“Kijk, in de essentie is uitgaan: met je vrienden ergens heengaan en even alles vergeten. Lol maken en genieten. Dat vind ik mooi. Als mijn bedrijf daar aan kan bijdragen vind ik dat te gek!” Als ik draai heb ik plezier en voel ik mijn passie naar boven komen. Dat laat ik ook zien op het podium. Het publiek komt los als ze zien dat ik geniet. En daar krijg ik weer energie van. "

“Als mensen met mij werken, praat ik weinig over mijn eigen business. Ik werk vanuit een filosofie dat mensen het fijn vinden als iemand naar hen luistert. Dat komt toch vanuit mijn sociale karakter en ik merk dat het werkt.” 

“Afgelopen zomer was ik met vrienden in Chersonissos op Kreta, en een vriend van mij is een echte regelaar. Hij zei ‘als we daar zijn, regel ik dat je ergens kan draaien’. En ja hoor, daar stond ik later te draaien in Cherso!” 

"Je moet een boeker meerwaarde kunnen bieden. Je komt niet ‘alleen draaien’. Nee, jouw volgersaantal en jouw bereik is ook relevant. Ik heb er momenteel een kleine 1000 op Instagram en biedt altijd aan om stories te plaatsen of delen. Het is raar, maar toch ook zo logisch tegenwoordig.” 

Er is altijd wat uit te halen 
“Vanaf september 2021 volg ik vijf maanden lang het Groei-programma van SUCH. Het heeft mij enorm geholpen om mijn merk te analyseren. Voorheen wist ik nog niet dat als je een bedrijf hebt, je ook een merk hebt. Dat laat je anders denken over je business."

“Hoe kun je jouw mindshift zo shiften dat je daadwerkelijk groei gaat zien? Bij de workshop Growth Hacking leert je dat. Erg interessant! Al met al, leer je in een korte tijd enorm veel en daarbij bouw je direct aan een mooi netwerk. Iets waar ik heel veel aan heb in de toekomst.”

Dylan Remeeus 3

“Ik las over het Groei-programma van SUCH via Iris. Ik zat in de klas en las ‘ondernemen terwijl je studeert. Gratis. Vijf maanden. Een keer per maand naar Haarlem’. Toen dacht ik ‘prima te doen. Daar ga ik voor’. En SUCH luistert ook echt naar de deelnemers. Ze bieden precies aan wat je nodig hebt. ”

"Tegen studenten die willen ondernemen zou ik zeggen: Doe het! Als je je plannen uitwerkt en er ontstaat wat moois, dan ga je door. Als je erachter komt dat ondernemen niets voor je is, dan heb je een mooie les over jezelf geleerd. En zo is er altijd wat uit te halen.” 

Over SUCH: 
Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma van vijf maanden met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start- of Groeiprogramma begint? Check onze Instagram of website

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.