20
april
2023
|
10:15
Europe/Amsterdam

Dit ben ik: Linda Snippe, docent-onderzoeker én vol energie

Linda Snippe

Na een overstap als consultant in het bedrijfsleven, ontwikkelt Linda Snippe zich op vele vlakken binnen en buiten Hogeschool Inholland. Zo past zij de opgedane praktijkkennis toe binnen de lessen die zij geeft bij Finance & Control en in haar onderzoek. Als onderzoeker verrijkt zij niet alleen haar eigen werk maar ook het onderwijs. Daarnaast levert Linda met het doen van onderzoek een waardevolle maatschappelijke bijdrage, onder andere door agrarische ondernemers zich te laten voorbereiden op de toekomst. Al is dit lang niet het enige wat haar bezighoudt.

Als  afgestudeerd Inholland-student Bedrijfseconomie en met een vliegende start in het bedrijfsleven heeft Linda zich ontwikkeld tot een gedreven professional die nooit stil lijkt te zitten. Linda werkt nu zeven jaar bij het Domein Business, Finance & Law van Inholland, waar zij de kans heeft gepakt als onderzoeker aan de slag te gaan bij het lectoraat Finance & Accountancy. Een van de onderzoeksprojecten waar zij zich mee bezig houdt is Van crisismanagement naar risicomanagement in de agrarische sector.  In een consortium met andere onderzoekers wil zij daar inzicht geven in hoe agrarische ondernemers kunnen omgaan met de effecten van klimaatverandering. Hierbij staat bewustwording van klimaatrisico's en hierop reageren vanuit een (lange) termijnvisie centraal. Het onderzoek is een samenwerking met het Domein Agri, Food & Life Sciences, lectoraten van andere hogescholen en agrarisch ondernemers in het werkveld. 

 

Een ander onderzoeksproject is Sustainable Performance & Risk Management, waarin studenten voor echte opdrachtgevers aan de slag gaan en daar ook empirische data verzamelen. Studies over risicoleiderschap in een veranderende wereld en veranderende risico's bij duurzaamheidsstrategieën zijn hier al uit voortgekomen. 

Het onderzoek levert bovendien input op voor het groene beroepsonderwijs. Als docent vindt Linda het belangrijk haar studenten goed voor te bereiden op wat er speelt in het bedrijfsleven. Dat doet zij niet alleen door ook zichzelf continu te blijven ontwikkelen, maar ook door haar onderzoeksresultaten mee te nemen richting de studenten. 

Vele ballen in de lucht 
Linda zorgt voor balans in al haar bezigheden. Dat doet ze door veel buiten te zijn, want de ruimte die je buiten voelt geeft extra inspiratie! Linda is namelijk niet alleen docent-onderzoeker, maar ook voorzitter van de opleidingscommissie waarbij ze samen met de andere leden de kwaliteit van de opleidingen Accountancy en Finance & Control waarborgt. 

Buiten de hogeschool neemt zij plaats in twee raden van toezicht in het voortgezet onderwijs en is zij moeder van drie kinderen. Vele ballen hoog te houden, wat ze met een lach op haar gezicht en een flinke dosis energie blijft doen. Met een open en nieuwsgierige blik naar buiten toe, en vertrouwen in de mensen waarmee ze samenwerkt. Haar streven is om goed onderwijs te verzorgen, dat begeleidt in de ontwikkeling van zelfstandige en sociale mensen, die samen in de maatschappelijke behoefte kunnen voorzien en een veerkrachtige samenleving vormen.

Dit is Linda. Maar wie ben jij? Wij nodigen je uit om jezelf of een inspirerende collega op te geven voor een nieuwe video in de serie #ditbenik. Zo leren we elkaar beter kennen en leren we van elkaar. Opgeven doe je eenvoudig door te mailen naar werken@inholland.nl 

Ben jij ook trots op het werken bij Inholland? En wil je daarom het verhaal van Linda delen? Ga naar het LinkedIn- of Facebook-kanaal van Inholland, deel de post met de video en tag collega Linda Snippe.  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.