Den Haag,
29
juni
2020
|
11:10
Europe/Amsterdam

Dit zijn dé finalisten van de Wij Inholland award 2020

Ze hebben allemaal één doel: de luchtvaart, het onderwijs en de voedingsmiddelenindustrie verbeteren. Maintenance Automation, De Inhaalslag en Bonborange. Na een pitch in een gekoelde ruimte bij Inholland Den Haag koos de jury* deze studentenprojecten tot finalisten van de Wij Inholland award 2020. THUG en Avi Goldstein waren de andere pitchers. 

Leestijd: +- 2 minuten.

Maintenance Automation
Jeroen van Lier, Kees Vlessert en Johan Braaksma, studenten Aeronautical Engineering van Inholland Delft, ontwikkelden een robot die vliegtuig brandstoftankinspecties versimpelt en veiliger maakt.

De jury: “Dit product is enorm innovatief. Het is goed doordacht en vooral het menselijke aspect is goed. De luchtvaart is erg conservatief. Dan is het goed om te kijken of er mogelijkheden zijn in een andere markt. Bijvoorbeeld vanuit de landbouw doorgroeien naar de luchtvaart. Ook 'de mens' wordt meegenomen in de technologie. Het gaat niet alleen om ‘vervanging’ door een robot, maar om de algehele begeleiding van het proces.”

De Inhaalslag
Christiaan Zijl, student Social Work in Amsterdam, is met zijn project De Inhaalslag de tweede finalist geworden. De Inhaalslag is een huiswerkbegeleidingsproject waarbij huiswerkbegeleiding wordt gegeven door maatschappelijke stagiaires en vrijwilligers.

De jury: “Christiaan, je bent een man met een missie. Je zag een maatschappelijk vraagstuk en hebt daar vanuit je passie een prachtige oplossing voor bedacht. Jouw energie en bevlogenheid is prachtig om te zien. Denk goed na over het zakelijke aspect. Maak een business case waardoor jouw project financieel gezond kan worden. Denk goed na over de vraag: wat levert het een gemeente op termijn op, als we nu investeren in leerlingen groep 6,7 en 8. Je intrinsieke motivatie inspireert, dat is mooi om te zien, zoals bij jouw verhaal over de student met perfectionisme. Dit is erg aansprekend!” 

Bonborange
De derde finalist is Bonborange van studenten FCT Mylène Lesscher, Mariël Desloover en Julian Holthuijsen (Business Studies) uit Inholland Delft en Inholland Diemen. Bonborange is chocolade met reststromen van geperste sinaasappels.

De jury: “Mooie gedachte en fantastisch product! De passie die jullie laten zien is aansprekend. Focus ook op de circulariteit in je verhaal. Heel goed dat jullie de samenwerking met Julian van de opleiding Business Studies hebben opgezocht. Belangrijk dat de business case er komt. We zijn heel benieuwd hiernaar. Tip: werk het sinaasappelpapier verder uit. Laat de geur erin. Laat het onderdeel worden van basisonderwijs bijvoorbeeld.” 

De finale vindt plaats op donderdag 3 september bij de jaaropening van Inholland. Jij mag bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Meer info via deze link

 

Wij Inholland award

Met de Wij Inholland award krijgen studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden. De geselecteerde projecten zijn innovatief op één of meer van de Inholland-thema’s gezond, duurzaam en creatief. Ook zijn de projecten multidisciplinair, hebben een toegevoegde waarde voor de regio en wordt er samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om het project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

*) De jury bestaat uit Inholland-collegelid Mieke van der Berg, communicatieadviseur Conny Rijkers, teamleider Jojanneke de Koning (opleidingen Dier in de Duurzame Samenleving en Landscape and Environment Management) en docent radio- en muziekmanagement Sieb Kroeske.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Linda de Lange
03
September
2020
graag opgeven voor de finale
Daan Stet
03
September
2020
Dag Linda, helaas kun je je niet opgeven. Wel kun je vandaag de uitreiking bekijken via https://www.inholland.nl/over-inholland/jaaropening