Connect to Create in onderwijs, onderzoek & werkveld

Jaaropening 2021-2022

Hoe studenten van Inholland multidisciplinair succesvol en innovatief werken aan maatschappelijke vraagstukken uit het werkveld, werd donderdag 2 september duidelijk tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland én natuurlijk de finale van de 24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create. Kijk terug, maak kennis met onze studenten en ontdek hoe zij als toekomstig Inholland-professionals samen met docenten en experts uit het werkveld in co-creatie de praktijk vormgeven. 

Jaaropening 2021-2022 gemist? Kijk hier terug!

Kim Lammers

Tips voor onze studenten van een échte teamplayer

Hoe haal je het beste bij elkaar naar boven om vervolgens een topresultaat neer te zetten? Kim Lammers deelt haar ervaringen over het benutten van diverse kwaliteiten in een team. De voormalig hockeyster maakte deel uit van de Nederlandse hockeyploeg en werd daarmee Olympisch Kampioen en twee keer Wereldkampioen. Tijdens de Olympische Spelen was ze regelmatig te zien als co-host bij Tokio Vandaag. Als oud-student is Kim bovendien erg bekend met onze hogeschool! Ze studeerde Pedagogiek op onze locatie in Amsterdam en studeerde succesvol af. Ze heeft nog regelmatig contact met onze docenten.

Meer over Kim Lammers

Hoe wij dat doen? Bart Combee geeft uitleg

Bij Inholland zetten studenten zich actief in om zich te ontwikkelen tot succesvolle professionals van morgen. Studenten pakken zelf de regie om een fijne en inspirerende omgeving te creëren om te studeren. Ze leren out-of-the-box te denken zodat ze creatief kansen zien. Zo maken ze hét verschil. Inholland-collegevoorzitter Bart Combee vertelt hoe wij dit doen.

Meer over Bart Combee

Bart Combee

Echte innovatie begint bij design thinking

Design thinking is problemen oplossen zoals ontwerpers dat doen. Het is een zeer bruikbare methode voor met name ingewikkelde, maatschappelijke vraagstukken. Onze lector Design Thinking Guido Stompff legt uit hoe in teams de echte innovatie begint door met elkaar de kracht van de verbeelding te benutten. En hoe vertaalt zich dat naar waarde voor werkveld, onderzoek en onderwijs?

Meer over Guido Stompff

Winnaars van de 24 uurs Onderwijsbattle Connect to Create

Winnaars 24 uurs Onderwijsbattle

Tijdens de jaaropening huldigden we de winnaar van de voorafgaande 24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create. In opdracht van organisaties en bedrijven bedenken studententeams volgens de methode van design thinking een vernieuwende dienst of innovatief product. 24 uur kregen de teams de kans dit idee zo ver mogelijk uit te werken en een prototype te maken.

Het winnende team gebruikte de “pittige en leerzame” 24 uur om met een strategie te komen om The Dutch Weed Burger succesvol en blijvend in de markt te zetten. Vooral belangrijk voor een duurzame toekomst zonder vlees. De vegetarische zeewierburger heeft volgens deze studenten het meest kans van slagen door het populair te maken bij een jong publiek.

Meer over de 24 uurs Onderwijsbattle

Samen werken aan oplossingen van morgen

Werk samen met Inholland

Verhalen rondom de jaaropening