Amsterdam/Tokio,
22
juli
2019
|
13:13
Europe/Amsterdam

Docent Nico van der Burgt op weg naar de Paralympics in Tokio

Met de zomervakantie is voor Nico van der Burgt een bijzondere periode begonnen. De docent Social Work van Inholland Amsterdam gaat met onbetaald verlof om zich te focussen op de Paralympics 2020 in Tokio. Het komende jaar wordt de triathlon zijn baan. Het moment is aangebroken om zijn dromen als topsporter waar te maken.

De laatste jaren traint Nico naast zijn werk voor de triathlon. Een vriend raadde hem aan om zich aan te melden bij het Nederlands paralympisch triathlonteam. Nico twijfelde. “Ik heb een mini-spierverkorting in mijn benen en kan nagenoeg alles. Daarom dacht ik: ik ben niet gehandicapt en kom hier niet voor in aanmerking. Na wat aarzeling heb ik mij in oktober 2018 toch aangemeld bij het NOC*NSF.” Na een uitgebreide test en medische keuring kreeg Nico de kans om mee te doen aan paratriathlonwedstrijden (klasse PTS3). Na podiumplaatsen in Japan (goud), Frankrijk (goud) en Canada (zilver) heeft Nico begin juli de topsportstatus toegekend gekregen door de NOC*NSF en komt hij in aanmerking voor de Paralympics, die volgend jaar augustus en september plaatsvinden in Tokio.

Dankwoord collega's en studenten
“In overleg met mijn teamleider ga ik nu een jaar met onbetaald verlof om me hierop te focussen”, geeft Nico aan. “Ik wil mijn collega’s van Social Work en Pedagogiek bedanken dat zij mij altijd gemotiveerd en gevolgd hebben over het verloop en de vorderingen. Vele studenten wil ik ook bedanken voor de nieuwsgierigheid, de stimulans en aanmoediging van dit traject. Gelukkig kan ik dit schooljaar goed afsluiten en kan ik mij in het nieuwe schooljaar richten op de trainingen voor de Paralympische wedstrijden. En natuurlijk dank ik het management van Inholland voor het meedenken en de bereidwilligheid om mijn dromen de komende tijd te kunnen verwezenlijken!”

Volg Nico op Instagram of via zijn pagina op triathlon.org.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Sandro Wekker
12
August
2019
WOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWW!!!!!!! Wat super fett om dit te lezen!!!!!
Zo zie je maar wat voor docenten InHolland in huize heeft.
Ik ben trots op je Nico dat je deze stap onderneemt en hoop dat je je doelen en dromen zo veel mogelijk bereikt in dit avontuur.
Een inspiratie op zich zeker voor mij als student.

KEEP PUSHING!!!! :D