Haarlem,
19
januari
2023
|
12:28
Europe/Amsterdam

‘Duurzame verandering creëren op rode lopers’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Amber Sickman

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Amber Sickman

Amber Sickman (22) student Business Studies maakt en verhuurt eigen kleding. Haar droom is om haar eigen exclusieve duurzame kleding op de rode lopers te krijgen. Start Up Campus Haarlem, de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland, ging in gesprek met haar.

Click here for the English version.

Ik daag mezelf altijd uit
“Ik ben iemand die het gewoon probeert. Ik heb veel technische kennis in huis maar ondernemen is toch gewoon maar proberen. Ik ben iemand die niet stil kan zitten. Als je mij in een team zet heb ik vaak een leidende en stimulerende rol. Dat zeggen de feedbackformulieren ook altijd. Maar ik wil het gewoon graag geregeld hebben. Dat zit nu eenmaal in me. Zelfs een film kijken vind ik al lastig, ha ha. Er is altijd wel een evenement waar ik naar toe wil of een project die ik met beide handen aangrijp. Ik daag mezelf altijd uit.”

“Omdat ik zelf een hele kleine maat heb, is de meeste kleding te groot. Dit was mijn aanleiding om zelf kleding te gaan maken. Ik kom uit een ondernemende familie. Vanuit het thuisfront werd ik erg gestimuleerd. ‘Doe alsjeblieft wat je leuk vindt’ zeggen mijn ouders altijd. Uiteindelijk resulteerde dit in een maak- en verhuurbedrijf van exclusieve duurzame kleding.”

Geen ‘fast fashion’ voor mij
Er is al zoveel kleding op de wereld. De manier waarop fast fashion gemaakt wordt, spreekt mij niet aan. Ik ben daarom gestart met het zelf maken en verhuren van gelegenheidskleding. Denk aan: feesten, gala’s en rode lopers. Daar wil ik anderen laten schitteren! Nu worden mijn kledingstukken vaak gehuurd voor fotoshoots aan mensen die hun portfolio willen opbouwen. Zo werk ik met veel opkomende modellen, fotografen en make-up artists.”

“In alles wat ik maak zit heel veel ambacht, kennis en tijd. Door te werken met de stylisten van de toekomst, hoop ik zo een duurzame verandering te creëren op de rode lopers. Ik zou het heel gaaf vinden als straks BN’ers een jurk huren van mij. Daar ga ik voor!”

 “Het belangrijkste vind ik dat de mensen zich fijn voelen in mijn kleding. En voor de stylisten wil ik dat alles goed geregeld is. Bij mij vind je geen ‘knop’ waar je even op drukt. Maar mijn persoonlijke aandacht voor de details, afspraken en bezorging maken het verschil.”

 “Ik lever een video aan waarin er wordt gedemonstreerd hoe je het kledingstuk moet aan- en uittrekken, strijken en weer netjes in de doos kunt doen. Zo zorg ik ervoor dat mijn kledingstukken zo lang mogelijk mee gaan.”

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Amber Sickman

Futureproof plannen bij SUCH
Bij Start Up Campus Haarlem heb ik al zoveel geleerd. Ik kom daar nu al een paar jaar. Zo heb ik veel ICE Sessions bijgewoond, de Powervrouwendag was ik bij én een aantal Starters Skillset meegepikt. Nu volg ik het Start-programma. Hier maak ik mijn plannen concreet en futureproof.”

Mijn droom is om uiteindelijk een paar coupeuses in dienst te hebben die samen met mij het exclusieve merk gaan neerzetten. Ik wil niet 24/7 achter een naaimachine. Het klantcontact onderhouden en ervoor zorgen dat mijn merk op de markt komt, lijkt mij geweldig.”

“SUCH is voor mij een bron van motivatie. Ik vind het heel fijn dat er een plek is waar ik kan sparren, waar ik nieuwe ideeën krijg en mijn netwerk kan uitbreiden. Je leert zoveel leuke nieuwe mensen kennen, waar je mee verder kunt in de toekomst.”

Ondernemen is proberen
“Ondernemen doe je omdat je het leuk vindt, niet direct omdat je er zoveel geld mee verdient. Ik raad iedereen die wilt starten aan om niet teveel te twijfelen maar gewoon doen. Zoek mensen om je heen die je willen stimuleren en mee willen denken. Ik heb veel aan de andere studenten van het Start-programma maar ook aan een paar ondernemende vriendinnen en familie. Ik merk dat leeftijdsgenoten fijn zijn om mee te sparren. We zitten in hetzelfde schuitje.”

“Ik experimenteer er op los. Zo koop ik restpartijen stof en maak daar exclusieve creaties mee. Maar ook op social media ben ik aanwezig op Instagram en TikTok. Ik ben begonnen met ASMR video’s, dan hoor je alleen het geluid van bv. Een schaar of naaimachine. Die slaan aan en worden supergoed bekeken! Zoals ik al zei, ondernemen is proberen. En dat blijf ik doen!”

Over SUCH:

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma van vijf maanden met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start of Groeiprogramma begint? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.