16
februari
2024
|
19:03
Europe/Amsterdam

Eerste microcredential toegekend

Collegelid Marije Deutekom (r) feliciteert masterstudent Nicoline Smeele met haar microcredential-certificaat

Collegelid Marije Deutekom heeft op 16 februari het eerste microcredential-certificaat binnen Hogeschool Inholland toegekend aan masterstudent Nicoline Smeele. Zij heeft de module Verkenning Innovatievraagstuk van de master Leren en Innoveren succesvol afgerond. De microcredential is een erkend digitaal certificaat dat professionals ontvangen na afronding van korte onderwijseenheden, zoals een module. Dit maakt het aantrekkelijker om je kennis en vaardigheden een leven lang te blijven ontwikkelen. 

Nicoline ontving een kleurrijke bos bloemen en mooie woorden van Marije Deutekom, die ontzettend trots is dat ze namens Hogeschool Inholland de eerste microcredential aan haar mag toekennen.  

Stappen richting flexibilisering onderwijs 
Marije is verheugd met de ontwikkeling die de hogeschool doormaakt richting de flexibilisering van ons onderwijs. “We hebben als hogeschool, in samenwerking met onze Inholland Academy, in korte tijd, deze module uit onze Master Leren en Innoveren beschikbaar kunnen stellen en professionals zoals Nicoline specifieke kennis kunnen bieden. Het onderwijs staat voor grote uitdagingen, daarom is het belangrijk dat Nicoline zich bij ons heeft kunnen verdiepen in innovatievraagstukken.”  

Collegelid Marije Deutekom (r) feliciteert masterstudent Nicoline Smeele met haar microcredential-certificaat

Voorbeeld van leven lang ontwikkelen 
Nicoline koos voor de module Verkenning Innovatievraagstuk, omdat zij zich in korte tijd wilde bijscholen op onderwijskundige theorieën. Ze werkt als onderwijsontwikkelaar, mbo-docent en coördinator stage. In deze rollen kreeg ze steeds meer taken richting onderwijsontwikkeling. Nicoline: “Met een leeftijd van 59 jaar ben ik echt een voorbeeld van een leven lang ontwikkelen. Het besef dat je nooit te oud bent om te leren is van onschatbare waarde. Ik moedig jonge mensen graag aan om ownership over hun eigen carrière te nemen. Het is niet meer voldoende om alleen een diploma te halen; voortdurende ontwikkeling is essentieel.”  

Lees het hele verhaal van Nicoline in dit interview.

Uitnodiging om kansen te benutten 
“Het is goed om te realiseren dat wij met onze Inholland Academy heel wendbaar zijn en snel kunnen anticiperen op vragen om scholing in onze regio’s”, zegt Marije. “Bij deze ook een uitnodiging aan onze domeinen om binnen hun eigen opleidingen eventuele kansen te benutten. Welke kennis hebben we in huis die we ook in andere vormen kunnen aanbieden om in te kunnen spelen op de behoefte in het werkveld en bij professionals?” 

Meer weten over microcredentials? Kijk bij Inholland Academy.  

Open avond master Innoveren en Leren

Donderdagavond 21 maart en donderdagavond 28 maart zijn er twee fysieke open avonden over de master Leren en Innoveren waar we je ook meer vertellen over de microcredentials. Wil jij je verder ontwikkelen? Kom naar de Open Avond en meld je hier aan!