05
maart
2024
|
08:24
Europe/Amsterdam

Engelstalige pensioenvoorlichting: een toekomst vol keuzes en mogelijkheden

Delft_Algemeen_StudentenDocentenKlaslokaak

Bij Hogeschool Inholland geloven we dat pensioenbewustzijn belangrijk is op élke leeftijd. Daarom organiseren we, in samenwerking met ABP, een specifieke online workshop voor internationale collega's om al je pensioenvragen te beantwoorden.

For the English version, click here

Waarom deelnemen? 
Pensioen is meer dan alleen een financiële kwestie; het gaat om je toekomst. Deze workshop is jouw kans om duidelijkheid te krijgen over je pensioenopties en om voorbereid te zijn op de veranderingen die het leven met zich meebrengt.

Pensioenworkshop voor internationale medewerkers
Naast de algemene informatie over de ABP-pensioenregeling komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waardeoverdracht (International transfer)
  Voor medewerkers die van plan zijn terug te keren naar hun thuisland of naar een ander land te verhuizen, is het belangrijk om te begrijpen hoe waardeoverdracht van pensioenrechten werkt.
 • Extra storten (ABP Extra Pensioen)
  Het verhogen van je pensioenopbouw door extra bijdragen te leveren, is vooral relevant voor diegenen die later zijn begonnen met pensioenopbouw in Nederland.
 • Wat als ik Nederland verlaat?
  Een belangrijk onderdeel voor internationale collega's die overwegen om Nederland op een bepaald moment te verlaten. De impact op je pensioen en de te nemen stappen wordt besproken.
 • 30% regel
  Specifieke informatie over hoe de 30%-regel invloed heeft op je pensioenbijdragen en -uitkeringen, en wat het betekent voor jouw netto-inkomen en pensioenopbouw.

Praktische informatie
Datum en tijd: dinsdag 9 april van 16.00 tot 17.30 uur
Online via MS Teams 
Inschrijflink: ABP - Aanmelden ABP Multi-Option Pension - for English speaking employees