Haarlem,
18
juni
2019
|
14:06
Europe/Amsterdam

Finalisten Wij Inholland award 2019 zijn bekend!

De kogel is door de kerk. VeggieSlices, Brandaris en Trienos zijn de finalisten van de Wij Inholland award 2019. Het was een lastige keuze voor juryleden Marcel Nollen (collegelid), communicatieadviseur Conny Rijkers, teamleider Luchtvaarttechnologie Jojanneke de Koning en docent radio- en muziekmanagement Sieb Kroeske die de andere twee genomineerden Vixed en NFC-Connext moeten teleurstellen. Tijdens de jaaropening op 5 september bij Inholland Delft bepaalt het aanwezige publiek wie de felbegeerde prijs gaat binnenslepen. 

Leestijd: +- 2 minuten.

VeggieSlices
Gedroogde plakken op basis van groenten en fruit, te gebruiken voor consumptie. Dat is VeggieSlices. Bedacht door studenten Food Commerce & Technology Mabel Engels en Marije Gelderloos. Aanleiding voor de ontwikkeling van dit product is de wereldwijde voedselverspilling. Mabel: “Wij hebben gekozen voor een oplossing van groente- en fruitverspilling. Met VeggieSlices gaan we deze verspilling tegen.”

De meiden tonen veel enthousiasme volgens de jury. "Er is een duidelijke relatie met een maatschappelijk vraagstuk. Ze sluiten goed aan bij de Inholland-thema’s duurzaam en gezond. Het is innovatief en er is zeker een markt voor. Ze spelen goed in op een trend. Er is niet een directe verbondenheid met de regio. De pitch was erg goed!"

Brandaris
De Brandaris in Peldersveld, Zaandam. Een flat vol met verschillende culturen en achtergronden. Een verrijking, maar ook een uitdaging. Want hoe breng je de bewoners in contact met elkaar? Derdejaarsstudenten Carmen Nanninga, Lisa Munster, Puck Kloek, Nina Suliman en Esma Binici van Inholland Alkmaar deden onderzoek in opdracht van hun opleiding Social Work (minor Welzijn en Samenleving) en STIPP (Studenten in Poelenburg/Peldersveld). Het resultaat: de Brandarisdag. "Hiermee hebben wij geprobeerd de kwaliteit van wonen, onderlinge banden en sociale cohesie te verbeteren.”

De jury vindt het erg positief dat de meiden investeren in de kwalieit van leefbaarheid bij de bewoners. "Het is zeer multidisciplinair en de markt is groot. Er is een duidelijke koppeling met de regio en we waarderen de samenwerking met de verschillende partijen. Wij hopen op een vervolg van het project!"

Trienos
De studenten van Trienos bedachten URSUS. Wat een URSUS is? Een zelfregulerende robot ontworpen om –snel en efficiënt– mensen in het water te vinden. De meeste rivieren, grachten en meren in Nederland zijn modderig en donker, met minimaal zicht voor reddingsduikers. “Wist je dat duikers slachtoffers vaak ‘op gevoel’ vinden door hun armen te gebruiken?”, vraagt Aydan Kool, een van medeoprichters van startup Trienos. "Onze robot scant het water en lokaliseert snel mogelijke plekken waar het slachtoffer zich bevindt. Zo is het makkelijker voor reddingsduikers om mensen in het water te vinden, en hopelijk –leven te redden.” 

Volgens de jury lost Trienos met Ursus een concreet probleem op. "We vinden het erg innovatief en er is zeker een markt voor. Ook is het een multidisciplinair project en zijn we onder de indruk van de pitch."

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Melle
20
June
2019
wat een mooie genomineerden!! gefeliciteerd en succes allemaal