Bangkok/Diemen,
01
februari
2018
|
13:48
Europe/Amsterdam

Gastdocent Wim Honders verstevigt banden met Thaise Chulalongkorn University

Om er lessen te geven én de onderlinge banden te versterken was docent Wim Honders (opleiding Communicatie, Inholland Diemen) afgelopen weken in Bangkok op bezoek bij de Inholland-partnerinstelling Chulalongkorn University. Wim is daarmee de eerste gastdocent van Inholland die lesgeeft aan deze State University die bekend staat als de oudste en meest prestigieuze universiteit van Thailand.

“Ik heb diverse colleges gegeven aan ‘Chula’, voor een groot publiek, ook om studenten te werven voor de eigen publiciteit”, laat een enthousiaste Wim weten vanuit Bangkok. “Zowel studenten als ‘staff’ zijn zeer tevreden: een groot succes dus!” Een van de colleges van mij ging bijvoorbeeld over visual and creative thinking, drie uur lang voor zo’n 90 studenten. “Ik heb tijdens dit college een opdracht gegeven waarop de docenten daar en ik na mijn terugkeer in onderling overleg feedback geven als een nieuwe start binnen onze samenwerking.”

Vervolg in maart
Gaandeweg kwam er nog een mooie uitnodiging op Wim’s pad. “Mijn live gestreamde colleges zijn zo goed bevallen dat de Faculty of Communication Arts mij gevraagd heeft om samen met Internationale collega’s uit onder andere New York, Iowa, Vancouver en Brussel een seminar te organiseren over multisensory communication! Ook ben ik gevraagd om namens Inholland te komen spreken op dit seminar voor een publiek van academici en vertegenwoordigers uit het werkveld. Wat een eer! En wat een kans ook voor onze Inholland-promotie en werving. Het seminar zal bestaan uit op 'Tedtalks' lijkende sessies en workshops die zullen worden gelivestreamd. De gehele Thaise pers wordt hiervoor uitgenodigd. Dit zal een enorme aantrekkingskracht hebben omdat Chula de belangrijkste en koninklijke onderzoeksuniversiteit is van Thailand en een megareputatie heeft in Azië en de wereld.”

Met de Chulalongkorn University heeft Inholland sinds 2015 een samenwerkingsverband voor de uitwisseling van studenten en docenten. Tot op heden hebben acht studenten van Chulalongkorn bij Inholland gestudeerd en hebben acht Inholland-studenten voor het avontuur over de grens gekozen bij Chulalongkorn.

 

Studeren in Thailand: een ‘lifechanging experience’
Wim Honders bezocht ook Stefanie Liu, die voor haar Inholland-opleiding Communicatie momenteel in Bangkok studeert, en met veel enthousiasme. “Ik heb gekozen om in het buitenland te studeren omdat ik mijn Engels wil verbeteren en dat kan het beste in een internationale omgeving! En Thailand blijkt de beste keuze voor mij. Dit is echt een lifechanging-experience! Ik heb een gevoel van totale vrijheid. De campus van Chulalongkorn University is echt megagroot en supermooi! Naast het studeren, krijg ik ook de kans om Thailand te ontdekken en haar prachtige eilanden te zien! “

Ze raadt andere studenten aan haar voorbeeld te volgen. “Ik wil zelfstandig worden. Ik heb daarom een land gekozen zo ver mogelijk van Nederland vandaan zodat ik niet makkelijk op mijn ouders terug kan vallen. Soms is het goed om voor een land te kiezen dat totaal onbekend is voor jou. Een land waar je nog nooit bent geweest, waar je de taal niet van spreekt en waar je niemand kent. Daar begint het echte avontuur!”

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.