11
maart
2024
|
10:27
Europe/Amsterdam

Grip op organisatie van het nieuwe onderwijs

Nieuws over de Inholland pabo

Organisatie de Inholland pabo

Hoe gaan we de Inholland pabo organiseren op locatie, met drie verschillende leerroutes en tempoverschillen? Wat vraagt dat van onze faciliteiten en de aanwezigheid van jou als lerarenopleider? Tijdens twee middagen puzzelden teamleiders, regiomanagers en programmaleiders Samen Opleiden op dit vraagstuk. Het wordt bijvoorbeeld steeds duidelijker dat de Inholland pabo vraagt om als team samen aanwezig te zijn op locatie om flexibel in te kunnen spelen op leerbehoeften van studenten en studiegroepen. Vraag je teamleider naar de laatste inzichten!

Van eigenaren studiehandleiding naar OE-teams 
Nu is één persoon eigenaar van een studiehandleiding. In de Inholland pabo is straks een locatie-overstijgend team verantwoordelijk voor het beheren en door ontwikkelen van een onderwijseenheid. We noemen deze teams, OE-teams (onderwijseenheid teams). Zo’n team bestaat uit zeven personen: van elke locatie één lerarenopleider (uit het desbetreffende Kernteam waar de OE onder valt), één praktijkvertegenwoordiger en één student. De Cuco voert de regie over deze teams. We starten op de studiedag van 10 juni met 5 OE-teams voor de onderwijseenheden 1, 2, 3, 5 en 6 (fase 1 en 2). De samenstelling van de teams gaat in overleg met de teamleiders. Een profiel voor deze OE-teamsvolgt binnenkort. 

Tip: schoolopleiders aanwezig op studiedag 28 maart
Zorg dat een afvaardiging van jouw regionale schoolopleiders aanwezig zijn op de studiedag van 28 maart, zodat ze samen met de nieuwe Kernteams concreet aan de slag kunnen over formatief handelen en programmatisch toetsen. Vraag hen vooral deze ervaringen ook over te dragen in hun eigen organisaties en op komende praktijkbijeenkomsten.

Wist je dat?

  • De teamleiders samenwerken aan het invullen van de komende teamdagen op locatie om jou optimaal voor te bereiden op de start in september?
  • Procesteam werkt aan een supportstructuur voor komend studiejaar, zodat zowel jij, als je praktijk collega en studenten direct met vragen bij diverse experts terecht kunnen?
  • Er vacatures aankomen voor de ontwerpteams voor fase 3