18
september
2023
|
08:53
Europe/Amsterdam

‘Iedereen kan een waardevol leven leiden’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Renzo Pichel

SUCH Renzo Pichel

Renzo Pichel (29) student Sportkunde start zijn eigen holistische leefstijlcoachingspraktijk om blijvende gedragsverandering te realiseren. Met zijn kennis en inzichten helpt hij mensen richting een waardevol leven.  De programma's van Start Up Campus Haarlem helpen hem zijn ambities te verwezenlijken.

Click here for the English version.

De weg naar de oplossing is pure winst             
"Ik ben zoekende. En ik geloof dat het mijn kracht is. Ik laat het weten, als ik iets niet weet. Maar ik heb het volle vertrouwen dat ik al het onderzoekend vermogen heb om het antwoord te vinden. Als holistisch coach gaat het om het grotere geheel. Ik heb het vermogen om meerdere dimensies te zien en doorgronden. Daarom pakken we vaak een heel ander probleem aan dan de klacht waarmee cliënten bij mij komen.
Bij een probleem, is het niet alleen winst om de oplossing te vinden. Het gaat ook om de weg naar de oplossing, dát is pure winst." 

“Het kan dus goed zijn dat een oplossing wel voor jou werkt, maar niet voor jouw omgeving. De weerstand die daar ontstaat geeft allemaal mooie inzichten. Ik vind het mega-interessant om cliënten te begeleiden met hun vraagstuk.”

Ruimte maken voor een waardevol leven
“Ik ben een startup begonnen in holistische leefstijlcoaching. Ik focus op gedragsverandering, maar vooral op het behoud van die verandering. Cliënten komen bij mij met vraagstukken over voeding, hun sociale leven maar ook over het verbeteren van hun financiën. Samen met cliënten ga ik op zoek naar hun kernwaarden en daarna zetten we een structuur op die passend is.”

“Mijn aanpak is socratisch. Ik stel constant vragen en op basis van antwoorden van cliënten bepalen we de strategie. Vaak spelen onderliggende blokkades een rol. Daar is waar mijn kracht om de hoek komt kijken. Het blootleggen van de blokkades en met de grootste aan de slag gaan. Iedereen kan een waardevol leven leiden. Ik help hen ruimte maken om de goede kant op te gaan. Daar doe ik het voor.”

Haal de rem eraf!
“Als ik naar de wereld kijk, zie ik zoveel onnodige pijn. We willen en moeten steeds maar meer. Dan denk ik: je bent al goed genoeg. Ga aan de slag met je demonen. Je zal zien dat de wereld een mooie plek is.”

“Cliënten komen bij mij omdat ik hen wijs op de zere plek én de moed heb om ermee aan de slag te gaan. Ik ben goed in mensen meekrijgen en krijg oneindige energie als mensen daadwerkelijk in beweging komen. Die energie is soms wild en ongeremd. Maar als je alles uit je leven wilt halen, dan moet de rem er soms af.”

“Als cliënten bij mij zijn geweest, dan hoop ik dat ze meer plezier kunnen halen uit de dingen waar zij vooraf tegenop zagen. Dat alle belemmeringen, alles wat hen blokkeerde, er niet meer hoeft te zijn. Mijn werkwijze is energiek maar ook vol met humor. Ik hou van het speelelement en lachen geeft lucht. Cliënten voelen zich snel veilig bij mij. Dat vind ik een groot compliment.”

Als je denkt ‘ik durf niet’, dan spring je!
“Ik heb het Start-programma gevolgd bij Start Up Campus Haarlem en heb mij nu ook aangemeld voor het Groei-programma. Ik vond het zo inspirerend!”

“Het heeft me geleerd wat er allemaal mogelijk is. Doordat je samenkomt met andere student-ondernemers, krijg je zoveel meer inzichten. Dat is zo waardevol. Ik was zo onzeker aan de start. Gaandeweg leerde ik dat ik veel meer kan dan ik had verwacht. Voor iedereen die overweegt om te ondernemen zou ik zeggen: doe het! Neem die sprong. Op het moment dat je denkt ‘ik durf het niet’, dát is juist het moment waarop je springt. Op school werkten we vaak met een 360 graden-feedbackformulier. Ik zou zeggen: ‘pak dat er nog eens bij en neem die feedback serieus’. Dan kun je ermee aan de slag.”

“En weet je, het gaat nooit vlekkeloos. En dat is dus precies wat het leuk maakt!”

Over SUCH:
Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma van vijf maanden met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start of Groeiprogramma begint? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.