Amsterdam,
15
maart
2021
|
17:04
Europe/Amsterdam

Geen stage door discriminatie:

"Ik mocht geen hoofddoek dragen"

header stagediscriminatie projectpagina

Besef, we leven in 2021 en stagediscriminatie is nog steeds gaande. Het blijft een hardnekkig probleem waar veel jongeren mee te maken hebben. Niets is zo fucked up als het gevoel hebben dat je niet mag zijn wie je bent in deze maatschappij... Zo begint het artikel over stagediscriminatie, dat 11 maart verscheen op het online platform van FunX.

"Dat is het standaard beeld van een autochtone Nederlander met blond haar en blauwe ogen. Werkgevers zijn vaak bang voor het 'onbekende', vooral als er wordt afgeweken van die norm. Dat kan bijvoorbeeld door een migratieachtergrond, een niet-Nederlandse naam, een religie die afwijkt van de heersende norm, maar ook door dingen als huidskleur, lichamelijke beperkingen, gender en seksuele geaardheid."
Francisca

"Ik heb nooit de hoop verlorenMet mijn verhaal wil ik aan iedereen laten zien van: anderen kunnen zeggen wat zij willen, maar blijf altijd sterk in je schoenen staan. Niemand kan je wat maken. Soms ben ik gewoon blij dat ik op die andere school ben afgewezen en bij mijn huidige stage ben aangenomen. Deze stage heeft me zoveel kansen gegeven en ik heb ontzettend veel geleerd."
Samia

Veel van de quotes en ervaringen in het artikel komen uit het onderzoek van Inholland: Stagediscriminatie? Hoeft niet!. Het onderzoek zit inmiddels in de afrondingsfase. Om met een oplossing te komen, gaat het onderzoeksteam verschillende aanbevelingen doen aan zowel studenten als werkgevers en het onderwijs. Er komt onder andere een website en platform met allerlei tips, waarop werkgevers en studenten makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. Maar het onderzoeksteam wil ook onderwijsinstellingen aansporen om studenten beter te ondersteunen bij het vinden van stageplekken en het voorzien van informatie.

In FunX Beseft bespreekt FunX actuele, culturele en lifestyle topics die de aandacht verdienen. een groter bewustzijn voor de generatie van nu. Lees hier het hele artikel, dat op 11 maart verscheen op FunX.