Den Haag,
11
januari
2023
|
09:17
Europe/Amsterdam

'Ik vind het zo tof! Dit is de kers op de taart!'

Patricia Bax is de nieuwe Ondersteuner van het jaar

Patricia Bax, algemeen teamondersteuner bij HBO-Rechten

Patricia Bax, algemeen teamondersteuner bij HBO-Rechten, mag zich Ondersteuner van het jaar 2023 noemen. Uit handen van collegelid Marije Deutekom kreeg zij dinsdagmiddag de bijbehorende Wij Inholland award tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Den Haag. “Wat er door me heen gaat? Blijdschap, ik vind het zo tof! Dit is de kers op de taart.”

Ondersteunende collega’s zijn net zo onmisbaar voor goed onderwijs als docenten. Elke dag weer zorgen ze samen met docenten dat lessen op rolletjes lopen en dat studenten kunnen rekenen op goede dienstverlening. Patricia werd dinsdag verkozen tot meest inspirerende voorbeeld.

‘Een oog voor iedereens behoeften’
Uit het juryrapport: “Meerdere collega’s hebben Patricia genoemd om voor te dragen. Zij is een voorbeeld van persoonlijk en dichtbij en ondersteunt het team met passie. Vanaf het moment dat studenten binnenkomen is zij het vaste aanspreekpunt en heeft zij oog voor iedereens behoeften. Dit geldt ook voor docenten, bij wie zij voor verbinding zorgt. Haar werkzaamheden als ATO zijn divers en breed, naast twee teamleiders en een team ondersteunen, verricht zij werkzaamheden van facturen tot HR-mutaties. Opvallend hierbij is dat zij niet alleen uitvoerend maar vooral ook meedenkend en proactief hierin handelt.”

‘Een schoolvoorbeeld van hoe je een spil kunt zijn in de ondersteuning’
“Ook buiten haar ATO-functie heeft Patricia werkzaamheden. Op eigen initiatief heeft ze de coördinatie van de werving- en instroomactiviteiten opgepakt. Hier toont ze lef om buiten haar eigen functie en comfortzone te stappen, geheel ten behoeve van de organisatie en de student. Mooi om te zien hoe ze balanceert tussen de verschillende behoeften van docenten, studenten en het onderwijs. Met haar werkpakket is Patricia een schoolvoorbeeld van hoe je een spil kunt zijn in de ondersteuning van het onderwijs.”

Tussen 2009 en 2012 werkte Patricia bij Inholland, toen zij helaas weg moest. In haar volgende baan wist ze haar draai niet 100 procent te vinden. “In mijn vorige werk als HR-medewerker ging het wat moeizaam de laatste jaren, terwijl ik wist dat ik veel kracht had. Inmiddels ben ik nu twee jaar weer hier in dienst en word ik gezien! Sowieso was ik al vereerd om genomineerd te zijn. En nu ik deze prijs heb gewonnen weet ik: ik ben op de goede weg!"

Aan de ondersteunerprijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan innovatie van het eigen werk (of dat van het team/de afdeling).

Ellen Mittelmeijer, Patricia Bax en Ragna Woodall,

De andere genomineerden voor deze award waren Ellen Mittelmeijer, algemeen teamondersteuner cluster Life Sciences & Chemistry Amsterdam en Ragna Woodall, beleidsadviseur onderwijs en onderzoek bij het Expertisecentrum Onderwijs, Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica. Patricia, Ellen en Ragna werden door de jury gekozen uit 13 voordrachten. 

Meer weten? Hier stellen Patricia, Ellen en Ragna zich voor.

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Lilian Gillet
11
January
2023
GEFELICITEERD Patricia!
Medie Benda
11
January
2023
Gefeliciteerd Patrica! Ellen en Ragna gefeliciteerd met de nominatie!
Adrie Oosterom
11
January
2023
Ook via deze weg van harte gefeliciteerd Patricia. Heel blij met jouw inzet bij de instroom-activiteiten!
Milou Thieme
11
January
2023
Gefeliciteerd, Patricia!
Inderdaad echt een kers op de taart! Topper!
Blij dat je weer bij Inholland bent!