Rotterdam,
29
mei
2018
|
10:28
Europe/Amsterdam

In memoriam: Thimon Schellevis

IMG_2549

Na een ziekbed van iets meer dan een jaar is afgelopen weekend onze Media & Entertainment Management-collega Thimon Schellevis overleden. Thimon heeft zich in de jaren dat hij bij Hogeschool Inholland werkte laten kennen als een man met een groot hart voor studenten en een nog groter hart voor radio.

Het afgelopen jaar hebben we vaak gehoopt dat Thimon nog even onder ons mocht blijven. Dat hij zich betrokken mocht blijven voelen bij de opleiding, blij mocht zijn met oude televisie- en radiofragmenten of even uit zijn dak mocht gaan met muziek. Hij hield vanaf zijn zolderkamer tot op het laatst een internetplaylist bij met zijn favoriete ‘gouwe ouwen’ en mocht een paar maanden geleden nog even een half uur radio maken in de nachtuitzending van Rob Stenders.

Wilde je Thimon blij maken, dan ging het over radio en muziek. De studio op de zevende etage was zijn speeltuin, waar enthousiaste radiostudenten en af en toe een collega, mochten ervaren wat nou de magie van radio is. Het is niet voor niets dat op initiatief van de studenten de studio twee maanden geleden werd omgedoopt tot de Thimon Schellevisstudio. Een groter eerbetoon kon hij zich niet bedenken.

Voor Thimon kwam in het onderwijs alle ervaring die hij had opgedaan samen: werken met jongeren en liefde voor media. Hij begon als jongerenwerker bij De Sneeuwbal in Heemstede, stroomde door naar RTL waar hij zowel bij de radio als televisie aan de slag ging en belandde in 2005 bij Inholland. Hier groeide hij uit tot een gewaardeerde docent die meer zag dan de cijfers van zijn studenten. ,,Zonder Thimon was ik nooit aan de MEM begonnen’’, schreef een van hen.

Thimon was bij uitstek een man die vond dat MEM-studenten de praktijk in moesten, veel zelf doen en af en toe ‘op je plaat gaan’. Dat hij er nu niet meer is, is niet alleen voor zijn vrouw Marianne, maar ook de collega’s van de MEM Rotterdam en onze studenten een groot gemis.

Reacties 1 - 7 (7)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Pascal Gerritsen
24
June
2018
Jammer dat hij er niet meer is vondt hem altijd geweldig hij had altijd zwak voor mij . Want in 2002 toen hij ook nog radio 192 werkte hadden ze zeezender week toen zonden ze ook live uit op een de Minerva daar was ik ook bij en was toevallig op die dag zeeziek geworden en sinds dien had hij zwak voor mij en heb nog enkele foto’s waar hij op staat
Erik van Ipenburg
02
June
2018
Ik ken Thimon uit zijn jongerencentrum De Sneeuwbal Heemstede verleden, waar ik tien jaar eerder stage liep. Ik heb zijn overstap naar de media richting van dichtbij meegemaakt. Hij was enorm blij met de kans die hij daarvoor kreeg,zijn sporen verdiend in het vak, zag geregeld zaken vanuit zijn oldies en zeezender liefde voorbij komen. En dan toch weer met jongeren aan de gang maar dan ik het onderwijs. Ik had hem nog een mooie carriêre bij Max gegund. Ik hoop dat er boven ons ook radio is, R.I.P Thimon
Paul Oostveen
31
May
2018
Altijd omringt door studenten, altijd vol passie over radio, maar hij zei dan: 'vergeet niet dat ik ook jarenlang in Hilversum met tv bezig ben geweest'. Thimon vond vooral de praktijk belangrijk en had minder op met al dat theoretisch geleuter op het hbo. 'Daar houden andere mensen zich maar mee bezig, maar ik vul de praktijk in', zei hij dan.
Thimon als icoon is niet te vervangen.
Arjan
30
May
2018
Thimon kende ik als een gepassioneerde brombeer, alles draaide (op werk) om zijn (radio)studenten. Een paar uur coaching op papier werd al snel 10-20u in het rooster om dan maar niet te spreken hoeveel tijd hij uiteindelijk met de studenten in de studio doorbracht. Een man met duidelijke ideeën over onderwijs die hij ongenuanceerd kon spuien. Alweer een jaar niet meer aanwezig hier op werk maar dat maakt het gevoel van gemis nu niet minder groot. Heel veel sterkte voor zijn vrouw, familie, vrienden en collega’s.
Patty
30
May
2018
Thimon was letterlijk en figuurlijk altijd zó aanwezig dat dit echt een grote leegte achterlaat hier bij de MEM. Ik ben blij dat we tot de laatste dag dagelijks contact hadden. Ik ga je missen grote brombeer!
jaap
29
May
2018
Een mooi portret van een mooie man. Eigenzinnig, sociaal en betrokken. We missen hem.
rik
29
May
2018
Dit is hem helemaal. Rake typering waardoor het gemis nog intenser aanvoelt