Amsterdam,
18
juli
2022
|
09:14
Europe/Amsterdam

Inholland Pride gastcolleges

Met Amber Vineyard en Roy Veldhuizen

Hogeschool Inholland neemt deze zomer actief deel aan Pride Amsterdam: op 30 juli lopen studenten en collega’s mee in de Pride Walk en tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus varen Inhollanders in een gezamenlijke boot met de UvA, VU en HvA. Daarnaast organiseert Inholland Amsterdam/Diemen twee gastcolleges in de Pride-week en daar kun je je nu voor aanmelden.

Als ‘Pride University’ bieden de vier Amsterdamse hogescholen en universiteiten én studentenvereniging A.S.V.Gay een reeks gratis toegankelijke gastcolleges aan van 1 tot en met 5 augustus. Inholland heeft stadsecoloog Roy Veldhuizen en Amber Vineyard, the mother of House of Vineyard, uitgenodigd. Zij verzorgen op dinsdag 2 augustus een gastcollege in The Student Hotel, dat voor de gelegenheid is omgedoopt in The Pride Hotel.

Roy Veldhuizen

Gender en seks in het dierenrijk
In het college ‘Het is natuurlijk!’ vertelt Roy Veldhuizen alles over gender en seks in het dierenrijk. Roy is stadsecoloog bij de Gemeente Amsterdam, vrijwillig rondleider bij Artis en tafelbioloog bij kinderprogramma ‘Steken en Prikken’. Hoor jij ook wel eens mensen zeggen dat homoseksualiteit onnatuurlijk is? Dat transgender-zijn niet bestaat? Dat mannen die zich verkleden als vrouw iets tegennatuurlijks doen? Toen Roy als biologiestudent uit de kast kwam besloot hij deze opmerkingen eens op waarheid te beoordelen. Graag neemt hij het publiek mee op een zoektocht naar voorbeelden van homoseksuele dieren, polygame dieren en travestie in het dierenrijk.

Meld je hier aan voor het gastcollege Gender en seks in het dierenrijk, dinsdag 2 augustus van 16.15 tot 16.45 uur.

Amber Vineyard

Inholland presents Vineyard World
Amber Vineyard (she/her/they/them) geeft een gastcollege over ballroom en aansluitend een masterclass vogue. Ze is creatief directeur, MC/Host, danseres, choreograaf en pionier van de Nederlandse Ballroom-scene. In 2019 was zij ambassadeur voor Amsterdam Pride. Ook was ze gastjurylid en choreograaf bij Drag Race Holland en Holland’s Next Top Model. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een prominent figuur in het Amsterdamse nachtleven door de organisatie van Balls, club nights, Pussy Wagon en Va Va Voom (Amsterdams eerste queer pop-up stripclub). Mede dankzij haar inspanningen ten behoeve van de creatie van veilige en empowerende thuishavens wordt ze beschouwd als mentor en rolmodel voor de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland.

Meld je hier aan voor Inholland presents Vineyard World, dinsdag 2 augustus van 17.30 tot 19.00 uur.

Het adres van beide gastcolleges is:
The Student Hotel Amsterdam City
Wibautstraat 129, 1091 GL Amsterdam

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.