Den Haag,
28
juni
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

'Over 10 jaar is de helft van de werknemers niet meer geschikt voor zijn baan'

Podcastserie Onderzoekers over de Toekomst #2: Petra Biemans over werk en opleiding in 2030

In de tweede aflevering van de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst gaan we met lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap Petra Biemans in gesprek over werken en opleiden. “Over 10 jaar is de helft van de werknemers niet meer geschikt voor zijn of haar baan,” stelt ze. Over hoe werken verandert onder invloed van AI, vergrijzing en opkomende en nieuwe beroepen, en hoe professionals en organisaties daarmee om kunnen gaan.

download

Petra doet als lector al 15 jaar praktijkgericht onderzoek naar de verandering van werk, de inrichting van organisatie en werk en de rol die HRM-beleid en management hierbij kunnen spelen.  Werk is de afgelopen jaren sterk veranderd en deze verandering zet de komende jaren flink door, ziet Petra. Hoe kun je op lange termijn doelen stellen temidden van al die veranderingen? En op welke manier leiden we studenten voor deze toekomst op?

download

In gesprek met presentator Rudy Nicola gaat Petra ook dieper in op welke skills cruciaal zijn voor een leven lang ontwikkelen, op welke manier jouw werk gaat veranderen en of we toegaan naar een zesurige werkdag. Petra: “Werk gaat veranderen, ook al verdwijnt jouw baan niet. Je krijgt een nieuwe jas en daar moet je rekening mee houden. Het moet goed zitten, daar moet je op voorbereiden.”

Beluister de podcast nu via jouw favoriete podcastapp zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En vergeet je niet te abonneren om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe afleveringen van deze podcastserie. Aan het eind van iedere maand gaan we in een nieuwe aflevering met een van onze inspirerende lectoren de diepte in over een gebied waarop de wereld in hoog tempo verandert. 

Beluister hieronder de aflevering of ga naar jouw favoriete podcastplatform, zoals Spotify.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.