Je maandelijkse portie inspiratie door de lectoren van Hogeschool Inholland.

Onderzoekers over de Toekomst

Een podcastserie over de toekomst van onze wereld

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst delen lectoren van Hogeschool Inholland hun visie over de toekomst van onze wereld. In gesprek met Rudy Nicola blikken ze vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030. Ze geven hun kijk op de belangrijkste ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied richting 2030, en zetten uiteen wat dat betekent voor professionals, hun vaardigheden en kennis.

Beluister de podcast nu via jouw favoriete podcastapp, zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En vergeet je niet te abonneren om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe afleveringen. Daarin hebben we het onder andere over de stad van de toekomst, hoe werk er in 2030 uitziet en hoe we toerisme duurzamer kunnen maken.

Podcastafleveringen

Over onze podcast: luister mee

Welkom bij de podcast Onderzoekers over de Toekomst. Waar lectoren van Inholland hun visie delen over de toekomst van onze wereld. In gesprek met Rudy Nicola blikken ze vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030.

Aflevering 1 - Femke Kaulingfreks over veerkracht

In de eerste aflevering is Femke Kaulingfreks te gast, lector van Jeugd en Samenleving. Femke houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. Wat is veerkracht eigenlijk? Waarom zijn sommige jongeren beter in staat om te gaan met tegenslagen dan andere? En wat kun je zelf doen in de ontwikkeling van veerkracht?

Waarom is veerkracht de sleutel tot een succesvolle generatie?

In gesprek met Femke Kaulingfreks

In de eerste aflevering gaan we in gesprek met lector Femke Kaulingfreks over veerkracht bij jongeren. Benieuwd welke rol jij daar als professional in kunt spelen? Bekijk hieronder de trailer of klik hier om de eerste aflevering te luisteren op Spotify. "Jongeren hebben iedereen in hun omgeving nodig om veerkrachtig te zijn"

- Femke Kaulingfreks

Vond je onze eerste podcastaflevering interessant? 

Lees dan meer over veerkracht in de volgende onderzoekspublicaties. 

Nieuws over Onderzoekers over de Toekomst

Meer weten over praktijkgericht onderzoek van Hogeschool Inholland?

Klik hier voor meer informatie