Haarlem/Den Haag,
04
februari
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Marije Deutekom benoemd tot collegelid Hogeschool Inholland

Dag van het Onderwijs & Onderzoek 2021

Marije Deutekom treedt per 1 maart 2022 toe tot het College van Bestuur van Hogeschool Inholland als collegelid. Zij volgt hiermee Huug de Deugd op die volgende maand na vele jaren afscheid neemt van de hogeschool. “Met Marije hebben we een waardig opvolger van Huug. Iemand die diepgaande kennis van zowel onderzoek als onderwijs combineert met gedegen bestuurlijke ervaring in een complexe organisatie”, laat Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht, in een reactie weten. “Inholland staat voor leren = durven, een hogeschool bovendien waar we iedereen uitdagen verder te groeien. Marije is hier het levende bewijs van. Ze was al een inspirerend boegbeeld voor de sport, GSW en locatie Haarlem; nu wordt zij dat van de hele hogeschool.”

Marije Deutekom begon tien jaar geleden bij Inholland als docent Sportkunde. Ze was sinds 2015 lector Kracht van Sport, ook voor de Hogeschool van Amsterdam, en is sinds februari 2020 directeur van het Domein Gezondheid Sport & Welzijn (GSW) en de vestiging Inholland Haarlem.

‘Mooi dat we iemand van binnen de hogeschool deze stap kunnen laten maken’
 “We zijn heel blij dat Marije ons team komt versterken”, zegt collegevoorzitter Bart Combee. “Bovendien vinden we het heel mooi dat wij iemand van binnen de hogeschool met zoveel organisatie- en onderwijservaring deze carrièrestap kunnen laten maken. Marije heeft indrukwekkende stappen gemaakt met het Domein GSW. De opzet van het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn is daar een belangrijk voorbeeld van; een mooi samenwerkingsverband met het werkveld om bij te dragen aan een gezonde en inclusieve samenleving. Ook haar inspanningen voor de locatie Haarlem zijn niet onopgemerkt gebleven. Ondanks corona zijn er flinke vorderingen gemaakt met de herverdeling en de upgrade van de locatie, mede om het gebouw toekomstklaar te maken voor ‘flexibel leren en werken’, met meer mogelijkheden voor hybride onderwijsvormen, ontmoeting en interactie.”

‘Dit voelt als een natuurlijke volgende stap’
Marije zelf zegt over haar benoeming: “Sinds mijn start bij deze hogeschool heb ik steeds willen bijdragen aan het versterken van het onderwijs, onderzoek en het profiel van Inholland. Ik zie heel veel kwaliteit en energie in onze hogeschool en een enorme ambitie om ook de buitenwereld te laten zien wat voor moois we allemaal doen. Na twee jaar directeur van een prachtige locatie en domein te zijn voelt dit als een natuurlijke volgende stap. Ik ben blij en trots dat ik als collegelid samen met Bart en Mieke en alle Inhollanders verder mag doorbouwen aan deze prachtige hogeschool. Ik heb er zin in!”

De benoemingsadviescommissie van Inholland, met vertegenwoordigers uit de domeinen, de diensten en medezeggenschap, heeft een positief advies gegeven aan de Raad van Toezicht over de benoeming van Marije Deutekom. Binnen het CvB wordt zij verantwoordelijk voor de onderwijs- en onderzoeksportefeuille. Nadat Marije is gestart worden binnen het CvB in overleg de precieze portefeuilleverdeling (zoals domeinen en vestigingen) bepaald.

Met het vertrek van Marije Deutekom ontstaat er op korte termijn een vacature voor een hogeschooldirecteur voor het Domein GSW en de vestiging Haarlem. Over de (mogelijk tijdelijke) opvolging volgt zo snel mogelijk meer informatie.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marciano Roberto Carrilho
04
February
2022
De vergaderingen die geleid door mevrouw Deutekom heb ik altijd als constructief en productief ervaren. Veel plezier en succes op de nieuwe plek en met de nieuwe uitdagingen.