Haarlem,
11
november
2020
|
08:02
Europe/Amsterdam

Masterclasses Samen werken aan de toekomstbestendige stad

Vanaf 17 november via Teams: meld je aan!

Bollen

In september 2021 gaat de nieuwe minor Samen werken aan de toekomstbestendige stad van start. In deze transdisciplinaire minor kunnen Inholland-studenten aan de slag met grote maatschappelijke vraagstukken om zich goed voor te bereiden op hun toekomstige rol als professional. De komende tijd kun je meedoen aan masterclasses, de eerste staat 17 november op de agenda. Ook meedoen? Meld je aan!

Met Techniek, Ontwerpen & Informatica, Creative Business, Gezondheid, Sport & Welzijn, Business, Finance & Law en Agri, Food & Life Sciences zijn bijna alle domeinen bij de ontwikkeling van deze brede minor betrokken. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling onderwijsbeleid. De brede insteek is gekozen omdat actuele complexe vraagstukken een brede aanpak vragen. Complexe vraagstukken houden zich immers niet aan ‘domeingrenzen’.

Een brede aanpak om van elkaar te leren en elkaar te versterken
“Duurzaam, gezond en creatief zijn onze profilerende thema’s. Door deze thema’s te combineren kunnen we op een unieke manier bijdragen met onderwijs en onderzoek”, legt Karin van Beckhoven, projectleider van de minor, uit. “Door onze kennis, onderzoeksmethoden en onderwijs vanuit elkaars disciplines te bekijken kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken. En zo samen nieuwe oplossingen bedenken voor vraagstukken die horen bij de toekomstbestendige stad. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor studenten, maar ook voor docenten, onderzoekers en lectoren.”

De volgende bijeenkomsten, een meet up en drie masterclasses, staan op de planning om collega’s en geïnteresseerde studenten te informeren over de laatste stand van zaken, te inspireren en mee te laten denken. Zet de data in je agenda en meld je aan.

Een meet up en drie masterclasses
De volgende bijeenkomsten, een meet up en drie masterclasses, staan op de planning om collega’s en geïnteresseerde studenten te informeren over de laatste stand van zaken, te inspireren en mee te laten denken. Zet de data in je agenda en meld je aan.

 • Meet up
  Dinsdag 17 november – 13.30 tot 15.30 uur
  Tijdens deze algemene meet up kun je (weer) kennismaken met de inhoud van de minor en de achterliggende gedachten. Het gaat onder andere over de opzet, inhoud, doelen, kansen en mogelijkheden van de minor.
 • Maatschappelijke innovatie en de principes van co-creatie door Patrick Huntjens
  Dinsdag 1 december – 14.00 tot 16.00 uur
  Met als casus het Inholland Sluislab, neemt Patrick Huntjens, lector Sociale Innovaties in het Groene Domein
  – je in deze masterclass mee in de circulaire inrichting en gebruik van de Sluisbuurt in Amsterdam, waar onze nieuwe Inholland-locatie wordt gebouwd. Hoe kunnen we binnen dit vraagstuk gebruik maken van elkaars expertise en hoe geven we dit proces precies vorm? Dat zijn de vragen die in deze masterclass centraal staan.
 • Transdisciplinair Samenwerken in de inclusieve stad door Guido Walraven
  Donderdag 7 januari 2021 - 14:00 tot 16:00 uur

  Guido Walraven, lector Dynamiek van de Stad, schetst in zijn masterclass de inclusieve stad van de toekomst. Dit met behulp van de Sustainable Development Goals en de ‘doughnut-economie’. Hij maakt zichtbaar hoe we elkaar allemaal nodig hebben om taaie problemen van nu en de toekomst aan te pakken.
 • Ondernemen in de circulaire stad door Han van Kleef
  Donderdag 19 januari 2021 - 13:00 tot 15:00 uur
  Samen met Han van Kleef, associate lector Innovatie en Ondernemen, verken je de vraagstukken die een bakker met negen winkels in een provinciestad tegenkomt als hij wil bijdragen aan een circulaire economie. Wat betekent die ambitie voor zijn bedrijfsprocessen, voor de energie en grondstoffen die hij verbruikt, en zijn verdienmodel? Voor zijn personeel, leveranciers, winkels en transport? Met wie werkt hij samen, en hoe verzamelt hij de benodigde kennis en informatie? In de masterclass krijg je een helder beeld van circulair ondernemen in de praktijk, en van de passende onderzoeksaanpak.
   

Laat ons weten dat je erbij bent!
We zien je graag terug bij de 4 bovengenoemde events. Laat via het online formulier weten dat je erbij bent!

Meer informatie vind je ook via de speciale Sway over de minor Samen werken aan de toekomstbestendige stad.