Amsterdam,
27
juni
2019
|
07:11
Europe/Amsterdam

Mbo'ers ronden keuzedeel laboratoriumopleidingen succesvol af

De laboratoriumopleidingen van Life Sciences & Chemistry (LSC) in Amsterdam zijn in februari van start gegaan met het Keuzedeel Voorbereiding hbo om mbo’ers de mogelijkheid te geven een bewuste keuze te maken voor studeren aan het hbo. Studenten van het ROC van Amsterdam en het Nova College presenteerden met trots hun posters ter afsluiting.

Acht groepen toonden posters met de resultaten van hun literatuuronderzoek naar het fermentatieproces bij voedingsproducten, zoals bijvoorbeeld yoghurt (zure melkproduct), Sake (Japanse alcoholische drank) cacao, kwark, Roquefort (Franse blauwschimmelkaas) of zuurkool. Paula van Schie, docent LSC: "De postersessie beviel goed bij de studenten, maar de theorielessen blijken niet voor iedereen geschikt te zijn. Dit is precies waar dit keuzedeel voor is bedoeld."

Jesse van Dorst, docent ROC van Amsterdam
Deze samenwerking is een geweldig initiatief! Het heeft na de eerste keer draaien al een positief resultaat. Mooi om te zien dat studenten nu een onderbouwde keuze kunnen maken om wel of niet verder te studeren 
Jesse van Dorst, docent ROC van Amsterdam

Ook Jesse van Dorst is positief over het resultaat van het keuzedeel en kijkt uit naar een nieuwe ronde volgen collegejaar: "Deze samenwerking is een geweldig initiatief! Het heeft na de eerste keer draaien al een positief resultaat. Mooi om te zien dat studenten nu een onderbouwde keuze kunnen maken om wel of niet verder te studeren’.

Lees meer over het bewust kiezen met het keuzedeel

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.