Haarlem,
27
juni
2018
|
16:11
Europe/Amsterdam

Na 10 jaar een nieuwe uitdaging

Collega’s delen hun ervaringen met de matchingtafel

Waarschijnlijk heb je de term ‘matchingtafel’ al horen gonzen bij de koffieautomaat. De manier om intern talent met- en zonder (veel) ervaring, eenvoudig een nieuwe uitdaging te bieden. Hoofddoel? Ervoor zorgen dat jij met dezelfde passie en bevlogenheid bij Inholland blijft werken als de eerste dag dat je hier binnenkwam. Maar wat kan de matchingtafel jou bieden? Drie ervaringsdeskundigen zijn aangeschoven aan de matchingtafel en delen hun ervaring.

Liana Tel (op de foto geheel links), gaat van de Centrale Studentenadministratie naar HRM
”Na tien jaar compleet iets anders. Dat is toch wel een stukje uitdaging waar ik naar op zoek was. Ik doe mijn werk nog wel met veel plezier hoor, maar het laatste jaar had ik toch zoiets van: het wordt tijd voor iets nieuws. Toen heb ik dat aangegeven bij mijn leidinggevende Brigitte Spa. Zij kwam al vrij snel met deze suggestie. Niet lang daarna kreeg ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek."

En hoe ging dat sollicitatiegesprek?
“Ik ben heel onbevangen het gesprek in gegaan. Ik heb tijdens dit gesprek meer infromatie gevraagd over de inhoud van de functie ondersteuner HRD (Human Resource Development, red.) en de afdeling HRM. In mijn nieuwe functie ga ik mij meer met medewerkers bezighouden dan met studenten. Ik ondersteun de HRD-adviseurs en organiseer trainingen. Dat lijkt me erg leuk om te doen.”

En, heb je klamme handen bij de gedachte: stel dat het niks wordt?
“Nee, helemaal niet. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij HRM. Bovendien word ik op mijn oude functie niet direct vervangen. Blijkt het na drie maanden niet te zijn wat we allemaal voor ogen hadden? Dan ga ik terug naar de Centrale Studentenadministratie en pak ik mijn oude werkzaamheden weer op."

Brigitte Spa, projectleider matchingtafel en manager Centrale Studentenadministratie, ziet collega Liana vertrekken
“Natuurlijk is het lastig dat je mensen waar je héél tevreden over bent ineens moet laten gaan. Dan forceer ik mijzelf om even te slikken en te bedenken: het is goed voor Liana om iets anders te gaan doen. Ook is het goed voor onze hogeschool. Om eerlijk te zijn stond ik er in het begin echt anders in. Omdat ik een half jaar bij het Domein Creative Business heb meegelopen, zie ik de kansen van deze aanpak. Fantastisch om een kijkje te krijgen in een andere keuken en erg verfrissend om problemen en uitdagingen van een andere kant te bekijken.”

Wat voor impact heeft het voor een team wanneer collega’s wisselen?
“Dat heeft allemaal te maken met het functioneren van het team. Wanneer alles op rolletjes loopt dan denk je sneller: als iemand wegvalt dan hebben we genoeg ervaring om diegene op te vangen. Loopt het wat minder dan heb je alle mensen hard nodig. In beide gevallen is er lef nodig. Gun collega’s een nieuwe uitdaging. En laat je verrassen door mensen waar je het niet direct van verwacht. Het belangrijkste is dat mensen met passie hun werk doen.’

Loop jij nu met gespitste oren door het gebouw om aan werkwensen van collega’s te voldoen? 
”Ha! Dat is niet eens nodig. Mensen komen naar mij toe: ‘Hey, Brigitte ik wil toch even met je praten. Ik wil misschien toch iets anders doen.’ Echt heel leuk. Het is goed dat mensen het gesprek hierover aangaan met hun leidinggevende. Het laat zien dat Inholland een fijne plek is om te werken. Anders zouden ze wel ergens anders gaan solliciteren. Ik snap ook dat het spannend voor beide partijen kan zijn. Aan de ene kant moet je een goede collega laten gaan. En aan de andere kant moet je weer opnieuw ergens inwerken. Ik wil toch graag aanstippen dat vertrouwen hebben in de kwaliteiten van onze collega’s. Het effect van beweging is dat mensen uitdaging blijven zien in het werk. Dat is het voornaamste.’

Heb je interesse in een nieuwe uitdaging?
Ga erover in gesprek met je leidinggevende.Wil je meer informatie of heb je vragen mail naar humancapital@inholland.nl.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Melle
27
June
2018
Wat een energievol blog! complimenten! (en liane veel succes!)