Den Haag,
10
februari
2022
|
09:20
Europe/Amsterdam

Negatief bindend studieadvies eerstejaarsstudenten opnieuw uitgesteld

Hogeschool Inholland geeft, net als in de afgelopen twee jaar, eerstejaarsstudenten een jaar extra de tijd om hun verplichte studiepunten te behalen. Dit geldt voor eerstejaars die in september 2021 of februari 2022 voor het eerst zijn begonnen met een opleiding bij onze hogeschool. 

Het College van Bestuur van Hogeschool Inholland volgt hiermee het besluit van de Vereniging Hogescholen. “Het opschorten van het bindend studieadvies (BSA) geeft studenten extra lucht. Dat is nodig omdat ze ook dit studiejaar weer hinder hebben ondervonden van de coronamaatregelen”, zegt Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.  “We kunnen ons voorstellen dat studenten graag eerder hadden willen weten dat het negatief BSA zou worden opgeschort,” aldus Huug de Deugd. 

“Aanvankelijk leek het erop dat dit studiejaar aanzienlijk meer ‘live’ onderwijs gegeven zou worden. Maar de lockdown vanaf half december en de daaropvolgende omikrongolf hebben ervoor gezorgd dat toch weer veel lessen online moesten worden gegeven of zelfs niet konden doorgaan. We vinden het daarom terecht dat ook onze eerstejaars van dit studiejaar extra tijd krijgen.” 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.