Ondernemen geeft zoveel voldoening!

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Jordy Twisk

Jordy Twisk

Jordy Twisk (25) studeerde in 2021 af aan de opleiding Technische Informatica bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Inmiddels werkt hij fulltime bij B2S, draait hij als DJ onder de naam Jordan Ville in clubs en organiseert hij met vrienden evenementen in de omgeving waar hij woont.

For the English version, click here

Dingen die er niet zijn óf uniek zijn, vind ik leuk!
Ik ben een creatieve jongen! Het hele concept bedenken én creëren, dat vind ik tof. Bij mijn afstudeerstage zagen ze ook dat ik ondernemend ben en van aanpakken houd. Ik leer snel en ben erg leergierig, dingen die er nog niet zijn of uniek zijn, vind ik leuk! Het sociale aspect in werk vind ik erg belangrijk. In mijn huidige werk klikt het zo goed met het team. Dat is super!

‘Dat kunnen wij ook’
Ik kom uit Abbekerk een klein dorp in Noord-Holland. Er wonen zo’n 2000 inwoners. Toen we in 2019 met een acht vrienden naar een feestje fietsen, dachten we: ‘dat kunnen wij ook!’. We namen contact op met de jongerenvereniging en zijn toen klein begonnen. De eerste editie was twee weken van tevoren uitverkocht. Vanuit daar zijn we verder gegaan en werd iedere editie steeds groter. Naast onder andere NYE-feesten in een kerk & Poolparty’s in het zwembad, hebben wij ook de afgelopen jaren de zaterdag van onze kermis opgepakt. Nadat dit jaar onze kroeg, waar we mee samenwerkten, plaats moest maken voor nieuwbouw hebben wij dit jaar het volledige 4-daagse evenement opgepakt.

Maar het bedenken en opbouwen is misschien nog wel leuker dan het feestje zelf. En om dit samen met vrienden te doen, is helemaal fantastisch. Samen hebben wij een stichting opgericht waaruit wij alles organiseren. Ons doel is toffe evenementen organiseren op unieke locaties.

Ondernemen is gewoon doen. Gewoon beginnen. Probeer het!
Jordy Twisk

Verzamel de juiste mensen om je heen
Tijdens corona merkten we dat het ontbreken van contact voor jongeren een groot gemis is. De jongeren uit het dorp konden nergens anders naar toe. Ik wilde zelf ook zo graag weer nieuwe mensen ontmoeten. Daarom ben ik blij dat we toen weer iets konden gaan organiseren.

Toen we hoorden dat je tot 750 mensen buiten een festival mocht organiseren, zijn we meteen bij elkaar gaan zitten. In 3,5 week hebben we alles georganiseerd. Van niets tot aan een uitverkocht festival!

Ik mag mezelf wel het creatieve brein van de organisatie noemen denk ik. Ik focus me graag op verrassende details, decor, special effects en andere showelementen. Het is te gek als mensen binnenkomen en denken ‘wow’ wat ziet dit er vet uit. Daar word ik heel gelukkig van! In ons team heeft ieder zo zijn eigen kwaliteiten. Het is heel belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzameld. Als je ergens niet goed in bent, zoek iemand die er wel verstand van heeft. Dan bouw je een team.

‘Gewoon doen. Gewoon beginnen’
Tijdens mijn studie miste ik het ondernemen. Toen ik werd getipt op het Start Up programma van SUCH wist ik meteen, dit ga ik doen. Ik had vooraf niet gedacht dat ik er zoveel uit zou halen. Ik gebruik nog steeds de kennis vanuit de workshops in mijn werk. Zowel bij het opzetten van de evenementen binnen de stichting als bij alle andere evenementen die ik mede organiseer.

Ondernemen is gewoon doen. Gewoon beginnen. Probeer het! Ga op je bek, dat hebben wij ook gedaan. Iedereen maakt fouten en daar leer je echt het meeste van. Dan weet je ‘dit gaan we volgende keer beter doen’.

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.