Haarlem,
12
oktober
2021
|
12:35
Europe/Amsterdam

Ondernemen geeft zoveel voldoening!

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Jordy Twisk

Jordy Twisk

Jordy Twisk (23) studeerde in 2021 af aan de opleiding Technische Informatica bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Inmiddels werkt hij fulltime bij The Flying Dutchmen waar hij afstudeerde, draait hij als dj onder de naam Jordan Ville in clubs en organiseert hij met acht vrienden feesten in het dorp waar hij woont.

Start Up Campus Haarlem gaat in gesprek met oud deelnemers van hun programma’s en volgt hen op hun weg naar succes en deelt hun inspirerende verhalen.

Dingen die er niet zijn óf uniek zijn, vind ik leuk!
“Ik ben een creatieve jongen! Het hele concept bedenken én creëren, dat vind ik tof. Bij mijn afstudeerstage zagen ze ook dat ik een ondernemend ben en van aanpakken houd. Ik leer snel en ben erg leergierig, dingen die er nog niet zijn of uniek zijn vind ik leuk! Het sociale aspect in werk vind ik erg belangrijk. In mijn huidige werk klikt het zo goed met het team. Dat is super!”

‘Dat kunnen wij ook’
“Ik kom uit Abbekerk een klein dorp in Noord-Holland. Er wonen zo’n 2000 inwoners en de lokale jongerenvereniging organiseert activiteiten. Toen we in 2019 met acht vrienden naar een feestje fietsten, dachten we: ‘dat kunnen wij ook!’. We namen contact op met de jongerenvereniging en zijn toen klein begonnen. De eerste editie was twee weken van te voren uitverkocht. Vanuit daar zijn we verder gegaan en nu wordt iedere editie steeds groter!”

“Maar het bedenken en opbouwen is misschien nog wel leuker dan het feestje zelf. En om dit met vrienden te doen, is helemaal fantastisch. Tot nu toe organiseerden we alles vanuit de vereniging maar we zijn nu bezig met het oprichten van een stichting.”

Ondernemen is gewoon doen. Gewoon beginnen. Probeer het!
Jordy Twisk

Verzamel de juiste mensen om je heen
“Tijdens corona merkten we dat het ontbreken van contact voor jongeren een groot gemis is. De jongeren uit het dorp konden nergens anders naar toe. Ik wilde zelf ook zo graag weer nieuwe mensen ontmoeten. Daarom ben ik blij dat we dit nu zelf kunnen organiseren.
Toen we hoorden dat je tot 750 mensen buiten een festival mocht organiseren, zijn we meteen bij elkaar gaan zitten. In 3,5 week hebben we alles georganiseerd. Van niets tot aan een druk bezocht festival!”

“Ik ben het creatieve brein van de organisatie. Ik focus me graag op verrassende details en het decor. Het is te gek als mensen binnenkomen en denken: ‘wow’, wat ziet dit er vet uit. Daar word ik heel gelukkig van! In ons team heeft ieder zo zijn eigen kwaliteiten. Het is heel belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Als je ergens niet goed in bent, zoek iemand die er wel verstand van heeft. Dan bouw je een team.”

‘Gewoon doen. Gewoon beginnen’
“Tijdens mijn studie miste ik het ondernemen. Toen ik werd getipt op het Start Up-programma van SUCH wist ik meteen, dit ga ik doen. Ik had vooraf niet gedacht dat ik er zoveel uit zou halen. Ik gebruik nog steeds de kennis vanuit de workshops in mijn werk. Zowel bij het opzetten van de evenementen als in mijn baan bij The Flying Dutchmen.”

“Ondernemen is gewoon doen. Gewoon beginnen. Probeer het! Ga op je bek, dat hebben wij ook gedaan. Iedereen maakt fouten en daar leer je echt het meeste van. Dan weet je ‘dit hadden we volgende keer beter moeten doen’.”

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.