Haarlem,
02
juli
2018
|
14:06
Europe/Amsterdam

Pabo’s Inholland investeren in muziekonderwijs

V.l.n.r: Muziekdocenten Thijs Gurp (Rotterdam/Dordrecht), Hans van Eerden (Haarlem), Annesta van Egmond (Den Haag) en Arnold de Mulder (Alkmaar)

Om Pabo-studenten beter toe te rusten om muziekles op basisscholen te geven, krijgen de Pabo’s van Inholland subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De komende jaren wordt de subsidie gebruikt om in samenwerking met het Conservatorium Haarlem het Pabo-muziekonderwijs in Alkmaar, Dordrecht, Den Haag, Haarlem en Rotterdam verder te professionaliseren.

Hans van Eerden, een van de betrokken muziekdocenten van de Pabo’s van Inholland, benadrukt dat de subsidie een impuls is. “Het plan moet duurzaam zijn. We investeren op een zodanige manier dat het ontwikkelde muziekonderwijs kan blijven bestaan zonder extra financiële ondersteuning. In dit plan werken we samen met ons Conservatorium en basisscholen.”

“Het belangrijkste is dat alle Pabo-studenten in de praktijk meer muzieklessen gaan geven”, zegt Van Eerden. “Hierbij krijgen ze ondersteuning vanuit een ict-omgeving. Deze wordt de komende drie jaar ontwikkeld. Studenten kunnen via deze omgeving good practices zien en didactische uitwerkingen van bepaalde soorten muzieklessen.” Verder is onderdeel van het plan om scholing voor mentoren te ontwikkelen die de studenten in de praktijk feedback op hun muzieklessen geven.

Samengevat houden de plannen verder in dat Pabo-studenten meer muzikale vaardigheden ontwikkelen. Studenten popmuziek van het Conservatorium gaan gitaar-, keyboard- en zanglessen verzorgen en voor derde- en vierdejaars Pabo-studenten komt er een traject om zich als vakspecialist muziek te kunnen ontwikkelen.

De samenwerking met het Conservatorium moet verder worden uitgewerkt. Samen met de praktijkcoördinator van het Conservatorium zijn er al veel vormen van samenwerking 'in de grondverf' gezet’. Ook moet de leerlijn voor de opleiding vakspecialist muziek worden gemaakt. “Kortom, een hele kluif werk. Maar wel erg inspirerend!”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Bart-Jan van der Linden
24
June
2020
Beste,

Nav bovenstaand artikel zou ik graag in contact komen met Hans van Eerden.
Alvast hartelijk dank!
Bart-Jan van der Linden
Daan Stet
25
June
2020
Dag Bart-Jan, ik stuur je een pm..