28
mei
2021
|
15:41
Europe/Amsterdam

Patrick Huntjens Lector van het Jaar 2021

Leon van der Neut van het ISO overhandigt de prijs voor Lector van het Jaar 2021 aan winnaar Patrick Huntjens

Lector Patrick Huntjens is vrijdagmiddag gekozen tot Lector van het Jaar 2021. De jury bewondert de Inholland-lector Sociale Innovaties in het Groene Domein met zijn vele (duurzame) initiatieven die geïntegreerd zijn met het onderwijs. Waaronder het onderzoek naar de Sluisbuurt in Amsterdam en de Burgerboerderij, maar ook de transdisciplinaire minor ‘Samen werken aan de toekomstbestendige stad’ die hij mede ontwikkeld heeft. “Huntjens zien wij als een veelzijdige lector die een complex onderwerp goed vorm weet te geven in werkgroepen, opdrachten voor studenten en initiatieven.”

De prijs werd uitgereikt tijdens de Groene Peper, het onderwijsevenement over duurzaamheid in het onderwijs. Namens Studenten voor Morgen, het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide. Patrick kreeg de prijs voor zijn titel uit handen van ISO-bestuurslid en jurylid Leon van der Neut.

‘Een veelzijdige lector met een gevestigde naam’
Patrick Huntjens komt over op de jury als een gevestigde naam binnen de hogeschool, regio en kennisgemeenschap. De jury bewondert zijn vele initiatieven die geïntegreerd zijn met het onderwijs, zoals het onderzoek naar de Sluisbuurt in Amsterdam en de Burgerboerderij, maar ook de transdisciplinaire minor die hij mede ontwikkeld heeft.

De jury ziet Patrick Huntjens als een veelzijdige lector die een complex onderwerp goed vorm weet te geven in werkgroepen, opdrachten voor studenten en initiatieven.

Bij de recente presentatie van de drie genomineerden voor de Lector van het Jaar 2021 stond Patrick Huntjens stil bij de rol van studenten in zijn onderzoek. “Wij zetten studenten in van verschillende disciplines en verschillende opleidingen. Daarnaast werken we in onze onderzoeksprojecten samen met acht universiteiten, de vier groene hogescholen, en een groot aantal bedrijven en ngo’s. Om de studenten hierop goed voor te bereiden, hebben we bij Inholland een nieuwe transdisciplinaire minor opgezet, genaamd Samenwerken aan de Stad van de Toekomst. Binnen deze minor leren studenten om samen met mensen uit andere vakgebieden te werken aan duurzame ontwikkelingen.”

Enthousiasme over alle genomineerden
De jury, bestaande uit Nikki Trip (voorzitter Studenten voor Morgen), Antoine Heideveld (directeur Groene Brein), Frans van Heest (hoofdredacteur ScienceGuide) en Leon van der Neut (ISO) was over alle drie de inzendingen enthousiast, aangezien de drie lectoren allen hun studenten een actieve rol geven in hun onderzoek, zo staat in het juryrapport
De andere genomineerden waren lector Mieke Oostra van Hogeschool Utrecht (Nieuwe Energie) en lector Floris Boogaard van de Zernike Campus van de Hanzehogeschool (Ruimtelijke Transformaties). 

De Lector van het Jaar-prijs wordt sinds 2010 door ScienceGuide en het ISO georganiseerd, met een wisselend thema en wisselende derde partner. Vorig jaar werd de prijs in samenwerking met SURF uitgereikt aan lector Collette Cuijpers van Avans en Fontys.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.