Haarlem,
06
september
2021
|
16:13
Europe/Amsterdam

Praat mee over de meerwaarde van internationalisering

Meld je aan voor de sessies ‘Why internationalisation?’

De arbeidsmarkt wordt steeds internationaler; onderwijs, samenwerking en onderzoek reikt over de landsgrenzen heen. Als (toekomstig) Inholland-professional ligt de wereld aan je voeten. Leren = durven! Hogeschool Inholland wil collega’s en studenten de kennis en vaardigheden meegeven om optimaal mee te draaien in deze geglobaliseerde omgeving. Om dit toekomstbestendig te kunnen doen, werken we aan een visie op internationalisering bij Inholland.
En dat doen we graag samen met jou!

Via de online co-creatiesessies ‘Why internationalisation?’ praat je met collega’s en studenten gezamenlijk over internationalisering binnen de hogeschool. De uitkomsten nemen we mee in het strategisch plan 2022-2028. Jouw stem heeft impact, meld je daarom snel aan!

Samenwerken in co-creatie
Gezamenlijk ontwikkelen we op een innovatieve en co-creatieve manier een breed gedragen internationaliseringsvisie. Met als basisvraag ‘Why internationalisation?’ houden we drie online sessies van een dagdeel. We werken in groepjes (via breakout rooms) onder professionele begeleiding. De sessies zijn zowel Engels- als Nederlandstalig. De vorm waarin we werken, geeft je de mogelijkheid om als deelnemer echt jouw stem te laten horen. Er is volop ruimte om te brainstormen, te ontdekken en out-of-the-box te denken!

Student of collega? Iedereen is welkom
Uiteraard zoeken we studenten en collega’s die dit thema belangrijk vinden en/of nieuwe ideeën hebben en geïnteresseerd zijn in alle mogelijkheden, liefst mensen met een kritische blik. Bij de samenstelling van de groep zien we graag een zo divers mogelijke groep van studenten en collega’s van diverse locaties, domeinen en afdelingen.

Heb jij als Inholland-collega of als internationale of Nederlandse student interessante ideeën over internationalisering? Geef je dan vooral op!

Wanneer zijn de online sessies?
Er zijn 3 online co-creatiesessies van een dagdeel. Het heeft onze voorkeur dat je bij alle 3 de sessies aanwezig bent. Maar ook als je maar 1 of 2 keer kunt aanhaken, ben je van harte welkom!

Sessie 1: Awareness
Donderdag 30 september van 13.00 tot 17.00 uur
Praat mee over de vraagstukken: Welke beelden leven er? Hoe breed wordt internationalisering geïnterpreteerd, beleefd en geleefd? Wat zou de meerwaarde van internationalisering zijn voor Inholland en de (toekomstig) Inholland-professional?
Sessie 2: Movement
Dinsdag 12 oktober van 09.00 tot 13.00 uur
Laat je stem horen over vooruitgang: Waar willen we naartoe als het gaat om internationalisering; wat is de stip op de horizon? Wat houdt de beweging in? Hoe gaat internationalisering de Inholland-professional helpen? 
Sessie 3: Output
Donderdag 4 november van 13.00 tot 16.00 uur
Denk mee over hoe we hiermee aan de slag gaan: Wat is nodig om internationalisering te laden, haalbaar te maken en in actie te komen?

Meld je aan!
Jouw stem heeft invloed: meld je aan voor de sessies via het aanmeldformulier.

Heb je vragen, mail dan naar whyinternationalisation@inholland.nl.

Het projectteam Why internalisation: Danielle Leentjens (Domein Techniek Ontwerpen en Informatica), Kathelijn Rijkels (Onderwijsbeleid en Juridische Zaken), Nynke Moens (Domein Creative Business), Francis Lagendijk (Centrale Studenten Administratie), Brigitte Spa (Centrale Studenten Administratie), Jacqueline van Rennes (Domein Gezondheid, Sport en Welzijn), Jannerieke Hommenga (Domein Creative Business) en Veerle Desmedt (Communicatie & Human Resources).

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
johanna krijnsen
06
September
2021
Ik denk graag mee over de meerwaarde van internationalisering voor Inholland als organisatie en de Inholland-professionals?