Delft,
08
juli
2021
|
08:52
Europe/Amsterdam

Project DragonFly : de stand van zaken

download

Het eerste elektrische en emissievrije vliegtuig in Nederland bouwen, daar zijn de studenten en collega’s van project DragonFly bij Inholland in Delft hard mee bezig. Nu ruim één jaar verder, zijn de ontwikkelingen onverminderd doorgegaan.

Het lijkt eenvoudig, maar het is behoorlijk uitdagend aangezien nieuwe technologieën die toegepast moeten worden. In deze video leggen zes stagiairs en afstudeerders van de opleiding Aeronautical en Precision Engineering uit hoe ze toegepast onderzoek hebben uitgevoerd voor project DragonFly.

Onderwerpen zoals aerodynamica, prestatieleer, systeemsimulatie en propellerontwerp komen aan bod en zijn ontzettend belangrijk voor het bereiken van een succesvolle eerste vlucht. In dit project werken studenten en collega’s samen met bedrijven die hen kunnen helpen, maar tegelijkertijd ook afhankelijk zijn van deze ontwikkeling voor hun eigen onderneming. Nederland heeft ambitieuze plannen aangaande de klimaatdoelen en we hebben elkaar heel hard nodig om de transitie naar een duurzame luchtvaart te versnellen.