Diemen,
22
april
2022
|
14:55
Europe/Amsterdam

SSC Amsterdam/Diemen in gesprek met directeur Bas van Spréw

Podcast Student Dilemmas over leiderschap en studentsucces

Het Studentsucces Centrum Amsterdam/Diemen is begonnen met een serie (video)podcasts: SSC Student Dilemma’s. Onlangs zonden de studentbuddy’s een ‘special’ uit met als gast Bas van Spréw, sinds 1 februari jl. directeur van het domein Creative Business en vestiging Amsterdam/Diemen. Amna Chedhli interviewde hem over leiderschap en studentsucces.

Terwijl Bas zijn kijk op leiderschap geeft, leren we onze nieuwe directeur een beetje beter kennen. Zo vertelt hij dat het vroeger zijn droom was om geschiedenisleraar te worden. Daarnaast heeft hij genoeg tips voor de studenten, waaronder: Geniet nu! En maak je niet te veel zorgen over de toekomst.

‘Sense of belonging’       
Het SSC wil dat studenten zich thuisvoelen bij Inholland. Deze ‘sense of belonging’ is belangrijk voor het welzijn en studiesucces van studenten. Om dit te bevorderen maakt het SSC Amsterdam/Diemen uiteenlopende onderwerpen bespreekbaar in de podcast Student Dilemma’s. De podcasts zijn te vinden op Spotify met de titel Student Dilemmas Podcast en ze worden ook op Instagram geplaatst. Studenten dragen zelf de onderwerpen aan. Voorbeelden zijn dyslexie, studeren als je een kind hebt,  jong ondernemerschap en een kennismaking met de lhbtiq+-community bij Inholland.

De organisatie van de podcasts is in handen van twee studenten Business Innovation: Amna Chedli en Badr Azhar. Om die reden zijn de meeste gesprekken in het Engels, met af en toe een uitzondering wanneer studentbuddy Laila het gesprek leidt.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Sabah
23
April
2022
Fantastisch initiatief om via podcast boeiende onderwerpen te bespreken met studenten en collega's. Welkom Bas als nieuwe directeur van locatie Diemen.
Sabah
22
April
2022
Wat een leuk en goed initiatief en mooi om de collega's en studenten op deze wijze beter te leren kennen en ook boeiende thema's te bespreken.

Hartelijke groet,
Sabah