Haarlem,
01
juli
2021
|
12:02
Europe/Amsterdam

Student Imani vertelt over Keti Koti in de videoserie My Day, My Way

Imani Hooi is een internationale student Creative Business aan Hogeschool Inholland in Den Haag. In de videoserie My Day, My Way, die in het teken staat van diversiteit en inclusie, vertelt zij over de feestdag Keti Koti en haar persoonlijke ervaringen op deze feestdag.

Op Keti Koti herdenkt zij de afschaffing van de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen.

Bekijk in de video de ervaringen van Imani. Wat is jouw ervaring?

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Vera Habers
01
July
2021
Wat een mooi filmpje en prachtig verwoord! Ik denk dat onze internationale studenten dit ook zeer interessant en leerzaam vinden. Zou het voor de toekomst wellicht een idee zijn om engelse ondertiteling toe te voegen om het voor iedereen toegankelijk e maken?
Over My Day, My Way

In My Day, My Way vertellen acht verschillende studenten van Hogeschool Inholland hun persoonlijke verhaal rondom een culturele feest- of inhaakdag. Wat maakt deze dag voor hen bijzonder en waarom is het belangrijk dat meer mensen weten van het bestaan van deze dag?

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met collega Marette Ebert. Zij is werkzaam bij de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken en schreef onder andere dit artikel over de inclusieve feestdagenkalender. Andere dagen waarover verteld wordt door studenten van Inholland zijn: Keti Koti, de Pride, Diversity Day, Divali, Chinees Nieuwjaar, Holi Phagwa en de Ramadan.