Alkmaar,
02
april
2020
|
07:07
Europe/Amsterdam

Studenten aan de slag met groot materieel

Na de theoretische en praktische basis van het eerste jaar, is het nu tijd om het geleerde in praktijk te brengen. En dat kunnen de 60 tweedejaarstudenten Werktuigbouwkunde naar hartenlust, als de situatie rond corona dat straks weer toelaat, in het Innovatielab van Inholland. Het bij TechValley aangesloten Noord-Hollandse machinebouwbedrijf Holland Mechanics heeft niet alleen de vraagstukken geformuleerd, maar tevens de vlechtmachine geleverd waar het allemaal om draait.

In totaal gaan 60 Alkmaarse studenten met de vlechtmachine aan de slag. In groepjes zoeken ze bijvoorbeeld naar nieuwe oplossingen voor de logistieke aan- en afvoer van de velgen die in de vlechtmachine worden gemaakt. Of proberen ze een manier te vinden om de machine op hoogte te kunnen stellen. Naast de technische opdrachten zijn er ook twee opdrachten voor studenten Informatica geformuleerd. Als de studenten met goede en betaalbare oplossingen komen, zal Holland Mechanics de adviezen ook daadwerkelijk in de praktijk toepassen.

De vlechtmachine van Holland Mechanics is de eerste machine in het Innovatielab waar concreet opdrachten op worden uitgevoerd. Zeven andere TechValley bedrijven hebben apparatuur of machines voor het Innovatielab toegezegd of inmiddels geleverd, waaronder specialistische camera’s (ZTI, Total Productivity), een robot of robotarm (HGG), een mestrobot (JOZ) en een besturingspaneel ten behoeve van een modulaire bouw (JASA).

Lees hier het hele artikel.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.