Diemen,
06
februari
2018
|
10:33
Europe/Amsterdam

Studenten Business Innovation creatiefst tijdens hackathon

Team wint Challenge met idee van hulp in overgangsperiode automatisering

Hoe voorkom je dat automatisering voor conflicten in de arbeidssfeer zorgt? Met hun oplossing voor deze casus won een studententeam van de internationale opleiding Business Innovation (voorheen IBIS) van Inholland Diemen de 24H DAS Innovatie Challenge. Juridisch en financieel dienstverlener DAS organiseerde deze 24-uurs hackathon omdat jongeren als geen ander de toekomst met een vernieuwende blik kunnen bekijken.

De jongeren werden uitgedaagd om binnen 24 uur een innovatief concept te bedenken dat een bijdrage levert aan een wereld zonder juridische conflicten en financiële zorgen. In totaal werkten 55 studenten - waaronder twee teams van de opleiding Business Innovation - en jonge DAS-medewerkers aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. 

De winnende groep, die een prijzencheque van 2500 euro veroverde, verdiepte zich in de casus ‘Een wereld zonder juridische conflicten’. Vanuit een toekomstig maatschappelijk probleem waarin robots onze banen overnemen, werd naar een oplossing toegewerkt om conflicten in de arbeidssfeer te voorkomen.

Verzekering voor carrière
“Onze oplossing richt zich op het bieden van hulp tijdens de overgangsperiode van gedeeltelijke automatisering naar volledige automatisering”, legt teamcaptain Anuschka Ried uit. “Bedrijven betalen DAS een abonnementsbedrag per werknemer, en in ruil daarvoor verzekert DAS de carrière van de werknemer wanneer hij door automatisering zijn baan verliest. Op dat moment zoekt DAS naar een soortgelijke positie bij een ander bedrijf in zijn netwerk, terwijl het loon van de werknemer wordt doorbetaald.”

Gevoel voor lucratieve ideeën
Voor de deelnemende studenten was het een bijzonder leerzame uitdaging. Anuschka: “Ik heb geleerd hoe je de productiviteit kunt maximaliseren onder tijdsdruk en gevoel gekregen voor het ontwikkelen van lucratieve ideeën.” Haar teamgenoot Tim Apthorp vult aan: “Het belangrijkste wat ik van deze uitdaging heb geleerd, is dat de kennis en vaardigheden die ik in mijn studie opdoe, relevant zijn in de wereld en veranderingen teweeg kunnen brengen. Dat is erg motiverend.”

Bron: ondernemersmagazine Baaz, december 2017

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.