Den Haag,
04
juli
2018
|
10:03
Europe/Amsterdam

Studenten erg tevreden over hun opleiding bij Inholland

NSE2018

Voor het vierde jaar op rij stijgt de waardering die studenten hebben voor hun opleiding bij Hogeschool Inholland. Opvallend is dat de landelijke trend juist licht daalt en Inholland als enige brede hogeschool in de Randstad een stijging laat zien. Vooral de opleidingen AD Crossmediale Communicatie in Diemen en Bouwkunde in Haarlem laten een flinke stijging zien. Ook de opleidingen op het gebied van sociaal werk krijgen hoge cijfers. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, het belangrijkste tevredenheidsonderzoek onder studenten uit het hoger onderwijs, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Ruim een kwart miljoen studenten deden mee aan het onderzoek.

Persoonlijk en dichtbij
Studenten van Inholland waarderen vooral de persoonlijke aanpak en de manier waarop zij betrokken worden bij hun opleiding. Esmée Hendriks studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Haarlem: “Mijn docenten zijn betrokken. Ze weten wie elke student is; elke naam heeft een gezicht. Als ik aan een docent vertel dat ik het spannend vind om iets in te leveren, dan komt hij er ook echt op terug. Dat motiveert mij om door te gaan.” Roel Homan, student AD Crossmediale Communicatie in Diemen, vult aan: “Docenten dagen ons uit maar kijken bij problemen ook samen met ons naar een oplossing. Die betrokkenheid is fijn.”

Ook Melissa Kortekaas, student Sociaal Juridische Dienstverlening aan Inholland Den Haag, is te spreken over de manier waarop zij bij haar opleiding wordt betrokken. “Na ieder blok organiseert onze opleiding een bijeenkomst met een klassenvertegenwoordiger, een docent en een opleidingscoördinator. Wat ging er goed dat blok? Wat kon er beter? Hoe was het rooster? Dat vinden wij als studenten heel prettig. We voelen ons serieus genomen.”

‘Studenten niet leiden, maar begeleiden’
“In alles wat ik doe vind ik het erg belangrijk studenten niet te leiden, maar te begeleiden”, verduidelijkt Marco Bijsterbosch. De Diemense docent Tourism Management werd onlangs gekozen tot Inholland-docent van het jaar, onder andere vanwege zijn passie voor het docentschap, zijn durf om te experimenteren en zijn verbondenheid met werkveld en studenten en collega-docenten. “Ik ben altijd met studenten in gesprek over hun motivatie en hoe studenten het beste dingen kunnen aanpakken. Ik geef ze mee vooral iets te kiezen waar ze gemotiveerd van raken, waar ze passie voor hebben, zodat ze leren hun hart te volgen.”

Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz is blij met de positieve geluiden. “De waardering van studenten stijgt voor het vierde jaar op rij. Niet alleen zijn er mooie resultaten geboekt door studenten, docenten en onderzoekers; onze studenten zijn ook erg tevreden met hóe we dat doen. Ik ben blij dat de uitslag van de Nationale Studenten Enquête bevestigt dat we goed bezig zijn en ben trots op waar we met Inholland staan. Met de feedback van studenten kunnen we weer verder vooruit.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Wim Tofman
02
July
2018
Een stijging voor 4 jaar op rij zegt meer over de plek waar Inholland vandaan komt, dan over de daadwerkelijke kwaliteit van de opleidingen.
Frans Zoon
28
June
2018
gefeliciteerd allemaal.
waar is de link naar het rapport?
Daan Stet
28
June
2018
Dag Frans, je kunt terecht op Insite

https://insite.inholland.nl/informatievoorziening/Informatie/Onderwijs/NSE%202018/Forms/AllItems.aspx