Haarlem/Diemen,
13
januari
2021
|
11:40
Europe/Amsterdam

Studeren in coronatijd: doe het samen

Studenten missen de gezelligheid en structuur van school. Ze hebben behoefte aan contact en vinden het lastig om gemotiveerd te blijven. Thuis studeren vraagt veel energie en zelfdiscipline. Studenten zijn thuis sneller afgeleid en hebben meer moeite met hun concentratie. Dit blijkt uit voorlopige resultaten van een langdurige kwalitatieve studie naar studenten en hun ervaringen met het (online) hoger onderwijs, uitgevoerd door de Inholland-onderzoekslijnen Studiesucces en Diversiteitsvraagstukken.

De studie richt zich op vraagstukken rondom sociale en academische binding, motivatie en studentenwelzijn. De voorlopige resultaten lijken de aanname te bevestigen dat samen studeren motiveert. Naast ervaringen is ook gevraagd naar tips om het welzijn en de betrokkenheid van studenten te vergroten.

In onderstaande info­grafiek delen we de eerste resultaten van de laatste studie, samen met de tips die door studenten zijn gegeven om het onderwijs, de betrokkenheid en het studentenwelzijn te vergroten. Mocht je nog extra tips hebben, dan kunnen deze worden gedeeld via studiesucces@inholland.nl.

Klik op de afbeelding om de pdf te openen.