02
oktober
2023
|
15:56
Europe/Amsterdam

Subsidie voor serious gaming die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling van studenten

gaming

Martijn Mesman, onderzoeker bij het lectoraat Authentic Leadership en docent Leisure & Events Management, heeft een subsidie toegekend gekregen van 100.000 euro vanuit het 
Rengelinkfonds. Dit bedrag wordt aangevuld door 25.000 euro vanuit Hogeschool Inholland en 25.000 euro vanuit IJsfontein, de partner die samen met het lectoraat Authentic Leadership aan dit project werkt. Zij zijn ontwerper en ontwikkelaar van spelend leren middels serious games en gamification. 

De subsidie heeft als doel een game te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waarbij het streven is een aantrekkelijkere leeromgeving te creëren, waarde en betekenis toe te voegen aan persoonlijke ontwikkeling van studenten, docenten te ondersteunen in het programma en bij te dragen aan de groei van de student als mens én professional. De ontwikkeling van deze game heeft niet alleen toegevoegde waarde voor studenten, maar beoogt ook bij te dragen aan onderzoek naar en het verrijken van de kennis en kunde over inzet van gamification binnen Inholland. 

Het project is inmiddels van start gegaan en heeft een looptijd van twee jaar. Er wordt op dit moment geëxperimenteerd binnen de opleiding Leisure & Events Management en ook Tourism Management gaat deelnemen. Martijn wil graag studenten actief betrekken in dit traject en ook het lectoraat Teaching, Learning & Technology wordt aanhaakt. Wanneer de experimenten succesvol zijn is het doel om op te schalen. Martijn: “Ik hoop dat deze game opleidingen in álle domeinen een innovatieve tool biedt om studenten authentieke keuzes te laten maken voor hun toekomst”.